Dilema “crea-crea”

Mergeam pe drum (eu fiind Culmea) si m-a pocnit o dilema:

Cand un stol de pescarusi fug prin oras dupa un pescarus care striga “crea-crea”, se joaca sau vor sa-l certe?

Luand in calcul ca sunt departe de mare si nu au un teritoriu pentru care sa se certe, probabil il certau ca nu mananca de la Mc. Un lucru a fost clar, era mai sanatos decat ceilalti din moment ce nu-l puteau prinde din urma.

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Mitul smecherului…

Mai demult, pe CulmeaProstiei s-a scris un articol despre “fenomenul” smecher şi fraier. Daca se face un simplu studiu de intelegere, se poate observa simplu ca importanta unui smecher este supraestimata si tinde sa fie un mit.

Un smecher nu poate exista, doar daca nu exista destui fraieri care sa “favorizeze” existenta lui.

Un smecher nu este neaparat mai bun, mai puternic, etc. decat “fraierii”, el doar are capacitatea de a-i “exploata”. Pentru ca modul de functionare al unui smecher este bazat pe simpla exploatare a fraierilor … nu fiti fraieri, ca sa nu existe smecheri (oare la ce se gandesc acum acei, care considera ca invatatura nu este importanta…).

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

“Lucrurile pe invers”

Daca stam sa studiem putin ce este in jurul nostru, o sa constatam ca traim in epoca “lucrurilor pe invers”. Ce inseamna “lucruri pe invers”? Pai “lucruri pe invers” inseamna tot ce este invers decat pare sau se zice. Bineinteles ca sunt si exceptii, care fac abatere de la regula, dar ca sa nu fie scris doar un articol si sa vorbesc de unul singur, puteti verifica fiecare in jurul vostru (sau in interiorul vostru).

Inainte de a prezenta unele exemple, trebuie de mentionat, ca acest “fenomen” se manifesta la nivel international si nu tine doar de Romania.

Pentru a intelege fenomenul “lucrurilor pe invers” o sa pornim cu un domeniul cunoscut de toti si anume muzica. Foarte usor o sa remarcati cantece despre dragostea suprema, acolo unde nu este, cantece despre fidelitate acolo unde nu este, manele despre bani, respect si prieteni, acolo unde nu chiar sunt, persoane de culoare care au clipuri cu masini super scumpe si case, cand in realitate majoritatea o duc invers, etc. Pentru muzica este usor de explicat fenomenul, deoarece oarecum muzica vine in intampinarea unui gol in suflet, adica la lucrurile pe care nu le ai.

Acest fenomen probabil l-ati remarcat si la unele “personalitati”. Nu de putine ori sunt cazurile, cand se descopera lucruri nu chiar placute, despre oameni, care erau vazuti si se prezentau intr-o lumina buna.

De asemenea foarte pronuntat este acest fenomen in mediul de afaceri. O sa vedeti oameni de afaceri cu bani putini, dar costume si masini scumpe si invers, veti vedea miliardari, care umbla in adidasi si pozeaza in oameni simpli. Acest principiu, de obicei se respecta si in domeniul intelectualitatii: persoane cu cunostinte generaliste, care pozeaza in oameni geniali si oameni geniali, despre care nu ati auzit niciodata.

In relatiile personale, veti observa la fel, ca de multe ori fiecare incearca sa pozeze in ceva ce nu este. Acel mai sarac, incearca sa mimeze succesul, iar cel mai bogat, incearca sa para sarac, ca sa nu fie furat sau sa fie nevoit sa-i imprumute si sa-i ajute pe ceilalti din jur.

Daca este sa respectam principiul de mai sus si sa-l extindem, te temi si sa te gandesti ce ar insemna unele denumiri nobile de produse si servicii.

Iarasi trebuie sa mentionam, ca exista si “exceptii, care intaresc regula”, dar intrebarea este cu totul alta: De ce oamenii sunt nevoiti sa se comporte asa? Daca aveti unele idei si credeti ca intelegeti de ce este nevoie de un astfel de comportament, puteti lasa un comentariu cu o idee, pentru a putea fi discutata.

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Cati pasi face vrabia pe an?

Exista o ghicitoare mai veche:
- Cati pasi face vrabia pe an?
Raspunsul era:
- Nici unul

Se pare ca am prins vrabia care contrazice aceasta teorie Cati pasi face vrabia pe an? :
Cati pasi face vrabia pe an?

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie