Ce poti face daca ti se fura mobilul?

Stiati ca operatorul de telefonie mobila poate bloca un telefon din centrala, daca le furnizati seria telefonului mobil (este similar cu seria unica de caroserie la o masina)?

Ce poti face daca ti se fura mobilul?Acest numar de serie este o valoare compusa din 15..17 caractere si are denumirea de cod IMEI (International Mobile Equipment Identity). Codul IMEI identifica unic un telefon intr-o retea de telefonie mobila, indiferent de cartela SIM din telefon. In baza acestui cod unic, operatorii de telefonie mobila pot bloca un telefon sa nu mai poata fi folosit, indiferent de retea (cartela SIM) si astfel hotii nu-l vor mai putea folosi sau revinde.

Cum poti afla codul IMEI?
Pentru a afla codul IMEI, tastati urmatoarele caractere: *#06# (fara a apasa alte taste suplimentare) si pe ecran va aparea un cod. Acel cod este seria telefonului mobil si trebuie notata undeva. Daca vi se fura telefonul, acel cod il veti comunica operatorului de telefonie mobila, pentru a bloca telefonul mobil, ca sa nu mai poata fi folosit.

La ce trebuie sa fiti atenti?
Trebuie sa fiti atenti cand cumparati telefoane mobile ‘din afara’ sau ‘la mana a doua’. Aceste telefoane pot fi furate din strainatate si pot fi blocate pentru utilizare in unele tari. Puteti avea surpriza, cand calatoriti prin afara Romaniei, ca sa nu puteti folosi acel telefon mobil.

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Cum deschizi masina cu telefonul mobil

Daca ti-ai inchis cheile in masina si nu ai la indemana cheile de rezerva, se pare ca exista o solutie! Suna pe cei de acasa (sau alt loc unde ai pastrate cheile de rezerva) si roaga-i sa tina cheile aproape de telefonul mobil. Tu la randul tau apropie telefonul mobil de usa sau portbagajul masinii. Persoana din partea cealalta, poate apasa pe telecomanda cheilor de rezerva si deschide masina.

P.S. Functioneaza doar pentru masinile, care au chei cu telecomanda.

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Apel urgenta 112 de pe telefonul mobil

Stiai ca de pe telefonul tau mobil, pot suna la 112 (apelul de urgenta) peste tot in lume, cu exceptia Americii? Acest numar poate fi apelat chiar si daca ai tastele blocate.

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Denumirea vulcanului care a erupt in Islanda

In Islanda e erupt recent un vulcan. Stiti denumirea lui? Pentru cei care vor sa-si exerseze limba: Eyjafjallajökull.

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Chips-urile

Probabil majoritatea dintre voi sunteti familiarizati cu chips-urile. Chips-urile sunt cartofii aia feliati subtire, crocanti, gustosi si prajiti, care se comercializeaza in pachetelele alea frumoase din plastic si au reclame frumoase adresate in special tineretului.

Mai putin din voi stiti insa cum se fabrica aceste chips-uri. Cartofii crocanti, pentru economisire bani se prajesc in grasimi hidrogenate si aceste grasimi hidrogenate nu fac deloc bine la organism. De asemenea putin din voi stiti ce inseamna termenul “chips-uri cu aroma de pui” sau poate doar nu ati atras atentia. Bineinteles ca aroma poate fi si alta, dar ideea este ca e o “aroma”, adica un chimicat (in Uniunea Europeana sunt cunoscute sub denumirea de E-uri) si nu este pui adevarat acolo, lucru iarasi probabil nu chiar benefic  pentru organism. Acelasi lucru este valabil si pentru aromele de branza, marar, ardei, etc.

Alt lucru pe care iarasi probabil unii nu-l stiti, este ca unele marci de chips-uri folosesc potentiatori de aroma. Acesti potentiatori de aroma sunt niste substante care fac ca produsul sa para mai gustos si se zice ca mai frige si cativa neuroni in proces. Se mai zvoneste si ca ar putea provoca dependenta, dar nu vreau sa ma arunc chiar asa departe cu afirmatiile. Din pacate aceste substante sunt folosite si in alte alimente pe care le consumam in viata de zi cu zi cum ar fi: salamuri, conserve, semipreparate, prajituri, etc.

Bineinteles ca la toate cele de mai sus se adauga si colorantii, conservantii si alte substante pe care probabil ar trebui sa le studiem impreuna.

Consumarea acestui tip de substante in exces poate provoca grave probleme de sanatate in timp, probleme de inima, de ficat, de schimb de substante si probabil alte probleme care vor fi descoperite pe masura ce aceste substante vor fo intelese mai bine.

Culmea ironiei (sau prostiei) la o reclama de chips-uri, care se ruleaza in prezent, este ca la promotie poti castiga o operatie plastica de modificare a sanilor, adica sa te faci mai frumoasa … dar cu celulita de la chips-uri ce faci?

Ca sa nu ‘fiu rau’, doar cu cips-urile sa stiti ca aceste substante daunatoare le gasiti in mai multe produse alimentare decat va inchipuiti si le consumati conform unei statistici recente in cantitati de peste 1 kg pe an.

Si atunci ne mai miram de ce avem o generatie de persoane cu tot mai multe probleme de sanatate (in special problemele de obezitate)?

Pentru o lista detaliata de substante din astea, pe care le puteti intalni prin alimentele pe care le consumati, gasiti mai multe pe e.slabute.ro.

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie