Ce poti face daca ti se fura mobilul?

Stiati ca operatorul de telefonie mobila poate bloca un telefon din centrala, daca le furnizati seria telefonului mobil (este similar cu seria unica de caroserie la o masina)?

Ce poti face daca ti se fura mobilul?Acest numar de serie este o valoare compusa din 15..17 caractere si are denumirea de cod IMEI (International Mobile Equipment Identity). Codul IMEI identifica unic un telefon intr-o retea de telefonie mobila, indiferent de cartela SIM din telefon. In baza acestui cod unic, operatorii de telefonie mobila pot bloca un telefon sa nu mai poata fi folosit, indiferent de retea (cartela SIM) si astfel hotii nu-l vor mai putea folosi sau revinde.

Cum poti afla codul IMEI?
Pentru a afla codul IMEI, tastati urmatoarele caractere: *#06# (fara a apasa alte taste suplimentare) si pe ecran va aparea un cod. Acel cod este seria telefonului mobil si trebuie notata undeva. Daca vi se fura telefonul, acel cod il veti comunica operatorului de telefonie mobila, pentru a bloca telefonul mobil, ca sa nu mai poata fi folosit.

La ce trebuie sa fiti atenti?
Trebuie sa fiti atenti cand cumparati telefoane mobile ‘din afara’ sau ‘la mana a doua’. Aceste telefoane pot fi furate din strainatate si pot fi blocate pentru utilizare in unele tari. Puteti avea surpriza, cand calatoriti prin afara Romaniei, ca sa nu puteti folosi acel telefon mobil.

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Cum deschizi masina cu telefonul mobil

Daca ti-ai inchis cheile in masina si nu ai la indemana cheile de rezerva, se pare ca exista o solutie! Suna pe cei de acasa (sau alt loc unde ai pastrate cheile de rezerva) si roaga-i sa tina cheile aproape de telefonul mobil. Tu la randul tau apropie telefonul mobil de usa sau portbagajul masinii. Persoana din partea cealalta, poate apasa pe telecomanda cheilor de rezerva si deschide masina.

P.S. Functioneaza doar pentru masinile, care au chei cu telecomanda.

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Apel urgenta 112 de pe telefonul mobil

Stiai ca de pe telefonul tau mobil, pot suna la 112 (apelul de urgenta) peste tot in lume, cu exceptia Americii? Acest numar poate fi apelat chiar si daca ai tastele blocate.

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie