“Lucrurile pe invers”

Dileme, Prostie Trimite prin YM

Daca stam sa studiem putin ce este in jurul nostru, o sa constatam ca traim in epoca “lucrurilor pe invers”. Ce inseamna “lucruri pe invers”? Pai “lucruri pe invers” inseamna tot ce este invers decat pare sau se zice. Bineinteles ca sunt si exceptii, care fac abatere de la regula, dar ca sa nu fie scris doar un articol si sa vorbesc de unul singur, puteti verifica fiecare in jurul vostru (sau in interiorul vostru).

Inainte de a prezenta unele exemple, trebuie de mentionat, ca acest “fenomen” se manifesta la nivel international si nu tine doar de Romania.

Pentru a intelege fenomenul “lucrurilor pe invers” o sa pornim cu un domeniul cunoscut de toti si anume muzica. Foarte usor o sa remarcati cantece despre dragostea suprema, acolo unde nu este, cantece despre fidelitate acolo unde nu este, manele despre bani, respect si prieteni, acolo unde nu chiar sunt, persoane de culoare care au clipuri cu masini super scumpe si case, cand in realitate majoritatea o duc invers, etc. Pentru muzica este usor de explicat fenomenul, deoarece oarecum muzica vine in intampinarea unui gol in suflet, adica la lucrurile pe care nu le ai.

Acest fenomen probabil l-ati remarcat si la unele “personalitati”. Nu de putine ori sunt cazurile, cand se descopera lucruri nu chiar placute, despre oameni, care erau vazuti si se prezentau intr-o lumina buna.

De asemenea foarte pronuntat este acest fenomen in mediul de afaceri. O sa vedeti oameni de afaceri cu bani putini, dar costume si masini scumpe si invers, veti vedea miliardari, care umbla in adidasi si pozeaza in oameni simpli. Acest principiu, de obicei se respecta si in domeniul intelectualitatii: persoane cu cunostinte generaliste, care pozeaza in oameni geniali si oameni geniali, despre care nu ati auzit niciodata.

In relatiile personale, veti observa la fel, ca de multe ori fiecare incearca sa pozeze in ceva ce nu este. Acel mai sarac, incearca sa mimeze succesul, iar cel mai bogat, incearca sa para sarac, ca sa nu fie furat sau sa fie nevoit sa-i imprumute si sa-i ajute pe ceilalti din jur.

Daca este sa respectam principiul de mai sus si sa-l extindem, te temi si sa te gandesti ce ar insemna unele denumiri nobile de produse si servicii.

Iarasi trebuie sa mentionam, ca exista si “exceptii, care intaresc regula”, dar intrebarea este cu totul alta: De ce oamenii sunt nevoiti sa se comporte asa? Daca aveti unele idei si credeti ca intelegeti de ce este nevoie de un astfel de comportament, puteti lasa un comentariu cu o idee, pentru a putea fi discutata.

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Mai citiţi despre prostie...

 • Sondaj: Criza financiara
  Dupa cum probabil multi dintre voi ati simtit pe propria piele, suntem in plina criza financiara. Peste tot s-a trambitat cat s-a putut despre acest fenomen, experti si-au dat cu parerea si au propus solutii,
 • Esti prost sau nu?
  Zilele trecute CulmeaProstiei a lansat un sondaj (primul de altfel), unde fiecare poate sa-si exprime opinia proprie despre el, daca se considera prost sau nu. Cititorii nostri fideli si vizitatorii, trebuie sa raspunda la intrebarea:
 • De pe scena, pe cutia de margarina
  Este uimitor ce poate face o criza, in contextul in care depindeai foarte mult de bani (anterior a mai fost scris un articol “Foamea”), dar si la ce te poate duce, daca copii un anumit
 • Cum se face un “hit”?
  Din pacate, muzica din zilele noastre a capatat o tenta mai mult orientata spre muzica de consum decat spre muzica de valoare artistica. Bineinteles ca este aberant sa spunem: nu mai exista oameni de valoare
 • Adevăruri despre apa îmbuteliată
  Există mai multe opinii despre apa îmbuteliată. În general sunt păreri pozitive şi toată lumea de pe la oraş deja a acceptat faptul că apa de la robinet e proastă calitativ şi e normal să

Scrie o părere

Dacă consideri că ai ceva interesant de spus referitor la tema acestui articol, care să fie util şi pentru ceilalţi, lasă o părere. Atenţie, nu se permit comentarii de tip SPAM, comentarii cu limbaj necorespunzător, comentarii în afara temei articolului sau înjurii la adresa altor persoane.