Bauturi energizante

De speriat, Prostia în alimentaţie Trimite prin YM

Bauturi energizante, sunt bauturile racoritoare, comercializate la liber prin magazine, sub diverse marci comerciale, care “promit” efectul de crestere a energiei si de revitalizare a corpului.

Bauturi energizanteBauturile energizante sunt simple bauturi carbogazoase, care contin vitamine si alte chimicate, care au efect de a creste energia corpului pentru o perioada scurta de timp. Aceste bauturi energizante, contin zahar si cafeina in cantitati foarte mari, care suplinesc acel surplus de energie.

Problema este ca aceste bauturi energizante, sunt vandute alaturi de toate celelalte bauturi obisnuite, desi prezinta un pericol sporit atat pentru sanatatea celor maturi, cat si pentru adolescenti.

Efectul initial, cand sunt consumate, poate fi acel promis, dar nu trebuie de neglijat efectele secundare si consecintele consumului de astfel de produse, pentru ca in momentul in care, acest tip de bauturi,  incepe sa fie consumate in mod regulat, pot aparea diverse probleme de sanatate, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung, cum ar fi:

 • Posibilitatea de a fi dependent de unele ingrediente din compozitia bauturilor energizante.
 • Trebuie consumate cu grija, deoarece ingredientele folosite in acest tip de bauturi energizante, sunt destul de puternice pentru a deveni periculoase organismului uman.
 • Nu se cunoaste cum pot interactiona cu diverse boli si tratamente
 • Ingredientele folosite in aceste bauturi, pot afecta ritmul inimii si tensiunea arteriala
 • Bauturile energizante nu inlocuesc apa, cafeina din ele are efect deshidratant. A se evita folosirea lor pentru exercitii fizice.
 • NICIODATA sa nu combinati bauturile energizante cu alcoolul. Bautura energizanta este un stimulator, iar alcoolul este un relaxant, imaginati-va ce produce acest contrast corpului uman.

La un moment dat, a existat si un scandal legat de o marca de bauturi energizante. In unele tari, in bautura energizanta, comercializata sub marca cu pricina, s-au depistat cantitati foarte mici de cocaina. S-a ajuns pana in etapa, in care, unele tari au interzis acea marca spre comercializare pe teritoriile lor.

Astfel de bauturi energizante, trebuie consumate responsabil si in cunostinta de cauza. Nu trebuie neglijate efectele pe termen scurt si termen lung asupra sanatatii organismului.

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Mai citiţi despre prostie...

 • Vitamine sintetice
  Vitamine sintetice, sunt vitaminele sintetizate in conditii de laborator, prin diverse procese tehnologice. Exista o divergenta de opinie in jurul acestui subiect si sunt mai multe pareri atat pro cat si contra. O parte sustine ca
 • Romanii si caldura
  In ultimul timp s-a creat un fel de trend pe la televizoare si anume “cuplurile swinger“. Nu este ceva iesit din comun sa nu stiti acest termen, pentru ca pe undeva nici nu e chiar
 • Jocuri pe calculator pentru minori
  Exista o problema, pe care ai impresia ca nimeni nu o observa si despre care nu chiar vorbeste multa lume: jocuri pe calculator cu violente, pe care le joaca minorii. Zilnic auzim stiri despre toate
 • Ce poti face daca ti se fura mobilul?
  Stiati ca operatorul de telefonie mobila poate bloca un telefon din centrala, daca le furnizati seria telefonului mobil (este similar cu seria unica de caroserie la o masina)? Acest numar de serie este o valoare compusa
 • Slabit sanatos…
  In ziua de astazi, din pacate ne sunt prezentate foarte multe reclame mincinoase (la care institutiile statului ar trebui sa reactioneaze intr-o anumita forma) despre diverse produse si servicii. Printre domeniile in care exista reclame

Scrie o părere

Dacă consideri că ai ceva interesant de spus referitor la tema acestui articol, care să fie util şi pentru ceilalţi, lasă o părere. Atenţie, nu se permit comentarii de tip SPAM, comentarii cu limbaj necorespunzător, comentarii în afara temei articolului sau înjurii la adresa altor persoane.