Carnea de pui este considerata un produs dietetic si este asociata cu majoritatea regimurilor de alimentatie care contin cuvantul “sanatos”. Toate acestea ar fi corecte, daca carnea de pui ar fi sanatoasa si nu ar contine substante chimice care sunt folosite in porcesul de crestere “fortata” a puilor si nu ar mai contine substantele folosite la post-procesare, pentru ca acea carne sa se pastreze mai mult timp si sa para mai frageda si mai gustoasa.
Pentru cresterea puilor in conditii industriale, se folosesc hormoni de crestere (si alte substante), care sa accelereze procesul de crestere a puiului si sa-l creasca in greutate. Un pui mai greu intr-un timp mai scurt, inseamna mai multi bani si deci mai mult profit.
Se pare ca acele substante raman in carnea de pui si sunt ingerate de catre om in organism, astfel, un regim “sanatos” bazat pe o astfel de carne, devine destul de “nesanatos” fara sa-ti dai seama.
Ironic este ca tocmai un regim “sanatos” bazat pe un produs care ar trebui sa fie sanatos, cum ar fi carnea de pui, te poate imbolnavi si cel mai ironic este, ca cei care ar trebui sa te protejeze si sa te informeze … tac si chiar aproba astfel de produse, si nu se apuca sa abordeze astfel de probleme, decat daca nu sunt nevoiti s-o faca sau daca presiunea pe ei nu incepe sa fie prea mare … de ce oare nu-si fac meseria?
Va dorim sanatate si atentie!