A venit iarna!!!!!

Interesant, Prostie socială Trimite prin YM

Iarna, este acel anotimp al anului, care incepe pe 1 Decembrie si dureaza trei luni, pe perioada carora, sunt temperaturi scazute, ninge, viscoleste, ingheata apa, inevitabil se blocheaza drumurile, se anuleaza unele zboruri, apar blocaje de circulatie si accidente aferente frigului, etc. Acest anotimp exista de mai multe mii de ani pe planeta Pamant si totusi … la noi in fiecare an este “ca prima data”.

La primul semn de zapada toata lumea trece prin socuri si agitatie. Autoritatile nu sunt gata sa faca fata anotimpului “misterios”, peste tot prin media se vorbeste cu mirare si se dramatizeaza la maxim despre “noul anotimp”, oamenii inevitabil intra in panica si nu mai stiu ce sa faca, in cateva cuvinte … iar a venit acel anotimp cu nume de “iarna”.

Dupa cateva milenii, cred ca e timpul deja sa intelegem ca iarna este un anotimp care are particularitatile lui si sa fim pregatiti pentru aceste particularitati. Sa luam un exemplu simplu: care-i logica sa te duci cu masina la servici, sa stai blocat in trafic si sa te enervezi pe faptul ca cineva nu poate sa rezolve o situatie, care de multe ori nici nu putea fi rezolvata. Majoritatea automobilelor care circula pe carosabil, nu sunt pregatite sa faca fata cu succes unor contidii de iarna.

Un alt aspect interesant este ca degeaba de multe ori se da vina pe autoritati. Sunt unele manifestari ale naturii la care pur si simplu nu ai cum sa le faci fata. Daca vine un viscol cu zapada abundenta, este inuti sa deszapezesti un drum, care se inzapezeste in cateva minute inapoi. Daca ninge cateva zile in continuu, este aproape imposibil sa existe o reactie instanta, deoarece cantitatea de zapada poate fi peste orice capacitate de curatare. Se pot identifica si alte exemple similare.

O sa dam si o alternativa: oare nu este mai simplu sa faci o plimbare pana la metrou, mai respiri putin aer curat, mai faci putina miscare, mai admiri imprejurimile, ajungi fara probleme la servici intr-un timp cunoscut si fara nervi. Doar o idee … poate ar trebui sa ne gandim si la alte optiuni.

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Mai citiţi despre prostie...

 • A venit iarna … iar
  De ceva vreme, cu care probabil ne-am si obisnuit, ni se prezinta stiri pe toate canalele radio si TV de tipul “a venit iarna”, “iarna ne ingroapa in zapada”, “iarna o sa ne termine”, “iarna
 • Vreau sa slabesc sanatos
  Nu demult am publicat un articol despre fraza “Vreau sa slabesc”, dar acum este momentul sa atragem atentia si la alta fraza, vehiculata destul de des pe Internet, dar care are multe capcane: ”Vreau sa slabesc
 • Masini accidentate prin oras II
  A trecut iarna grea, s-a topit zapada si au inceput sa apara “ranile din trupul” masinilor. Va prezentam inca o serie de poze din categoria masini accidentate prin oras.
 • Suplimente sau … generatia “chimicale”
  Unul dintre cele mai “la moda” ca si multe alte produse “scrise” pe creierele oamenilor de catre mecanismele media sunt suplimentele. Peste tot se spune “ai nevoie de suplimente” pentru ca sa faci muschi, ca
 • Diete comerciale
  Diete comerciale sunt dietele care au fost inventate cu scopul de a vinde unele produse sau alimente. Care este principiul de “comercializare produse” la aceste diete? Principiu este simplu: unii indivizi/companii, inventeaza o dieta, care

Scrie o părere

Dacă consideri că ai ceva interesant de spus referitor la tema acestui articol, care să fie util şi pentru ceilalţi, lasă o părere. Atenţie, nu se permit comentarii de tip SPAM, comentarii cu limbaj necorespunzător, comentarii în afara temei articolului sau înjurii la adresa altor persoane.