Ferrari, shaorma si societatea

Automobile, Distractiv, Prostie socială Trimite prin YM

Prima intrebare ar fi: “Ce au in comun trei lucruri total diferite?”. Ce pot avea in comun toate trei impreuna: o masina de lux, un aliment si o societate? La prima vedere nu multe, dar o sa va povestesc o intamplare recenta, care a parut, cel putin hazlie si nu prin lucrurile mai sus enumerate, ci prin forma lor de asociere.

Este foarte ciudat si interesant in acelasi timp, cum se formeaza o societate intr-un mediu orientat spre bani. Daca incerci sa te uiti cu “alti ochi” la lucrurile din jur, poti observa unele “anomalii”, care te pot amuza sau pune pe ganduri.

Acest articol este despre o intamplare recenta. Mergeam pe drum si la un moment dat observ un Ferrari rosu si frumos (dupa numere, parea recent cumparat), care a parcat pe marginea drumului (trecem peste faptul ca a parcat neregulamentar). Dupa ce s-a oprit masina, din ea au iesit doi tipi, imbracati in blugi si hanorace, care s-au indreptat spre trotuar. Prima idee, care mi-a venit in cap a fost: “ce oameni tineri si de succes, care se indreapta spre sediul bancii, amplasat aproape de ei, pe partea unde au parcat”. Am primit un “soc”, cand tipii respectivi, in loc sa continue visul meu frumos si sa intri in sediul bancii si sa efectueze “tranzactia secolului” sau orice altceva, s-au asezat frumos in coada mare de la shaormeria de alaturi.

De ce un “soc”? Pentru ca intr-un fel lucrurile nu se leaga. Sunt de acord ca oricine poate sa vrea o shaorma si nu este neaparat o problema sa stai la coada, dar totusi, o priveliste de tipul: Regina Angliei, care da cu matura prin casa sau sta in coada la shaormerie, cel putin te poate amuza.

In astfel de momente stai si te gandesti. Ferrari este pentru oricine sau poate este doar o masina supraestimata? Sa presupunem ca au castigat ei banii pentru acea masina, oare nu existau si alte lucruri pe care puteau cheltui o gramada de bani, decat pentru a te duce la shaormerie cu Ferrari? Sa presupunem, ca erau copii cuiva, dar parca la un anumit “nivel social” te-ai astepta la un altfel de comportament, ceva de genul “cluburi selecte”, “caviar si sampanie” sau cel putin “livrare shaorma la domiciliu” … sau pur si simplu se respecta zicala “Old habits die hard” (vechile obiceiuri dispar cu greu).

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Mai citiţi despre prostie...

 • Vedeta CulmeaProstiei – Catelul Rex
  Uitandu-ne prin arhiva articolelor de pe CulmeaProstiei.ro am identificat ca si noi avem vedete si nu doar una ci chiar mai multe. Una dintre vedetele pe care nu am putut sa n-o remarcam si care
 • Cersetorii si criza
  Oameni saraci, care nu au un leu pentru a cumpara o bucata de paine cu siguranta exista, pentru ca indiferent de vremurile prin care trecem, nenorocirea poate da peste oricine, dar nu o sa discutam
 • Conferinta, inca o metoda de promovare
  Daca in articolul precedent s-a discutat despre mania tv, acum se va discuta despre alta manie comerciala si anume “conferinta”. De data aceasta, nu este o manie a oamenilor simpli, ci este o manie profesionala.
 • Fudulia
  Fudulia este o tema, legata de prostie, care trebuie si ea abordata pe CulmeaProstiei. Suntem un portal dedicat in exclusivitate prostiei si trebuie sa abordam si sa prezentam toate aspectele legate de prostie. “Prostului nu-i sta
 • Mancare pentru pisici
  A mai aparut o stire azi, nu neaparat unicul caz, dar poate cazul, care in sfarsit a reusit cumva, printr-un accident (mediatic) sa iasa la suprafata: “S-a nascut un pisoi cu doua capete”. Primul lucru

Scrie o părere

Dacă consideri că ai ceva interesant de spus referitor la tema acestui articol, care să fie util şi pentru ceilalţi, lasă o părere. Atenţie, nu se permit comentarii de tip SPAM, comentarii cu limbaj necorespunzător, comentarii în afara temei articolului sau înjurii la adresa altor persoane.