Pe banda rulanta…

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Steroizi, rau pentru sanatate

Multi barbati presati de ‘standardul’ actual recurg la lucruri prostesti ca sa se afle ‘in rand cu lumea’. Din pacate, de multe ori se arunca irational si fara a gandi. Prea usor se accepta ideile: ‘hai sa-mi pun o injectie’, ‘hai sa beau un praf’, ‘hai sa beau o pastiluta’, fara a se gandi ce fac de fapt acele substange corpului uman si care sunt consecintele pe termen lung asupra sanatatii.

Merita oare sa-ti distrugi sanatatea pentru unele vise, care de multe ori nici nu sunt ale tale? Merita sa te iai dupa reclamele, in care se prezinta de catre vedete produsele pentru fitness. Nu uitati, acele vedete sunt platite sa spuna ca folosesc anumite produse, pentru ca asa este in reclama, se alege o vedeta, care sa reprezinte contra unei sume de bani un produs. Poate si o fi ajuns campion acea persoana, dar de multe ori prin alte metode decat cele prezentate si fiind vorba de sanatatea proprie, trebuie privit destul de realist aceasta problema.

Poate una din cele mai inconstiente (si disperate) decizii este injectarea de steroizi. Poate si se observa unele rezultate, dar riscurile sunt mult mai mari si greselile pot duce la consecinte dezastruoase. Printre riscurile si efectele secundare care pot aparea de la steroizi pot fi:

 • Inhibarea glandelor din corp sa nu mai produca hormoni
 • Daune la ficat
 • Probleme cu colesterolul
 • Gynocomastia (feminizarea), cresterea tesutului la sani
 • Acnee
 • Crestere nivel de agresivitate
 • Risc de chelie
 • Probleme cardiovasculare
 • Virilizare la femei (trasaturi barbatesti)
 • Risc de stopare a cresterii pentru adolescenti
 • Largirea prostatei
 • Tensiune arteriala
 • Probleme la rinichi
 • Tulburari ale sistemului imunitar
 • Risc de sterilitate

Daca este sa ne orientam dupa efectele secundare de mai sus, administrarea de steroizi pare o treaba destul de periculoasa si trebuie tratata cu maxima atentie.

Urmatoarele filmulete arata efectele secundare pe care le produc acesti steroizi asupra organismului unei persoane, care-si injecteaza aceste substante.

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Suplimente pentru “culturism”

Discutam cu un prieten zilele trecute despre marea avalansa cu tot felul de suplimente pentru culturism, care target-eaza un anumit tip de barbati, in scopul comercializarii acestor tipuri de produse. Sub pretextul unui stil de viata “sanatos”, aceste “firme” sau “indivizi” (care stau in fata acestor firme), “propovaduiesc” sportul “sanatos” … dar si cu “putine chimicale naturale” Suplimente pentru culturism .

Suplimente pentru culturismTrebuie sa recunosc, ca trebuie sa ai un pic de disperare sau frustrare ascunsa in tine, incat sa consumi unele substante, despre care nu cunosti prea bine ce fac organismului tau si doar vezi cum cresti in dimensiune ca un “pui broiler” … nu mai zic, cred ca ti se incurca limba in gura, cand citesti ce contin acele suplimente.

Sunt sigur ca putina lume se gandeste, ca de la aceste suplimente (proteine, steroizi, hormoni, etc.) o pot pati rau la batranete si pot ajunge cu probleme grave de sanatate (Arnold Schwarzenegger a avut probleme cu inima, dar el a avut norocul ca este vedeta si si-a permis operatia).

Sa zicem ca, chiar daca nu sunt de acord cu experimentul pe fiinte, as mai intelege un culturist care doreste o cariera in acest domeniu si va castiga bani cu care isi va permite tratamentele si operatiile de rigoare, poate ar mai merge, dar pana si in sport sunt restrictii foarte mari la consumul acestor “substante”.

Culmea prostiei este, ca nici unul din aceste “firme” sau “persoane”, nu o sa recunoasca ca aceste suplimente sunt nocive pentru organism, ba din contra, printr-o ipocrizie aparte, toti pretind ca duc un stil de viata sanatos si “te ajuta”.

Sfatul meu este sa cumparati o bucata de branza, un litru de zer, o bucata de carne, o rosie, o ceapa si ce mai gasiti voi pe la piata de la taranul nostru, in felul acesta si veti trai frumosi si sanatosi, dar si veti da o speranta saracului taran roman, care este pe cale de disparitie, in contextul in care se dau milioane pe borcane cu chimicale.

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie