Colectie prostii…

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Retea sociala…

O definitie pe scurt a unei retele sociale ar fi “o multime de persoane care sufera de sindromul Share, sindromul Comment si sindromul Like“.

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Gurul negocierii … si Romania

Astazi am primit la redactie un SPAM cu o “stire socanta”, cu un titlu “impunator” de tipul “Gurul negocierii vine in Romania” … tocmai din America. Stai si te gandesti … oare nu de acolo a venit criza financiara? Oare ce poate sa ne invete? Cum sa mai facem inca o criza financiara?

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Succesul lui Rex … sau nu?

Succesul lui Rex ... sau nu?Acum cativa ani, prin 2010, aici pe CulmeaProstiei.ro am publicat in premiera un articol putin mai iesit din comun si anume povestea unui maidanez vazuta prin ochii lui. Aceasta povestioara purta titlul “Salut, sunt Rex!” si aborda mai multe aspecte a problemei cainilor vagabonzi, in special din punctul de vedere al faptului ca oricate eforturi se fac, in final toate par a avea un alt scop decat cel de a salva cu adevarat cainii vagabonzi. Drept dovada, s-au facut numeroase campanii de sensibilizare si ajutorare, dar in final cainii tot sunt in strada si tot s-a ajuns la eutanasierea lor.

A fost o idee care ne-a venit dintr-o discutie putin mai aprinsa. La un moment dat s-a pus intrebarea “Dar tu de unde stii cum gandeste un caine?”. Atunci ne-a venit ideea sa scriem un articol despre cum ar vedea realitatea un caine maidanez prin ochii lui, poate o inteleg mai multi si se face mai mult decat vorbe, reclama, cheltuiala din banii statului, etc.

Recent, intr-un ziar cunoscut, am idetificat un articol de tipul “Scrisoarea unui maidanez”, care se presupune ca ar fi sensibilizat pe cei de la Curtea Constitutionala si ar fi salvat maidanezii de la eutanasiere. Acum ramaine de vazut ce se va intampla mai departe … se va gasi cu adevarat vreo solutie pentrun cainii maidanezi sau povestea lui Rex va continua mai departe?

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Alcoolul si minorii

O sa va povestesc o intamplare, care nu neaparat m-a socat, dar m-a pus in cel mai serios mod pe ganduri. Stateam in coada la magazin (da, si Culmea este om), si in fata mea doi copii de vreo zece ani vroiau sa cumpere o sticla de vin. Vanzatoarea, o femeie pe la 40 de ani, a refuzat sa le vanda sticla de vin si copii au fost nevoiti sa plece.

M-am gandit la inceput ca a gresit si poate i-au trimis parintii, dar din discutia cu vanzatoarea, a reesit ca o colega i-a auzit pe copii discutand printre rafturi: “Bai … ai chef de o bere?”. Ca sa fiu sadic, pana la urma s-au decis sa fie cu gusturi mai selecte si au luat o sticla de vin.

Consumul de alcool la varste fragede sigur nu este bun pentru dezvoltarea normala a copiilor, cel putin din punct de vedere intelectual. Ce vor ajunge cand vor fi mari? Ce prostii pot face sub influenta alcoolului si a unei minti nepregatite pentru o lume dura?

Alcoolismul in sine este o “boala” legata de “nefericirea” oamenilor. De ce sunt nefericiti acesti copii? De ce s-a ajuns in acest punct, in care copii mici consuma din proprie initiativa alcool? De ce nu vor alte lucruri? Oare ce se intampla in scoli? … Intrebari dureroase, dar din pacate, fara nici un raspuns.

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie