Defrişarea pădurilor

Prostie, Prostie ecologica Trimite prin YM

Există o zicală mai veche: “Omul cu mâna lui şi-o face”. Aşa se întâmplă şi cu aerul pe care îl respirăm. Nu e destul că poluăm cu maşinile zilnic, dar am început să distrugem şi sursa noastră de oxigen, pădurile.

Defrişarea pădurilor

Fie din motive de a transforma ilegal pădurea în teren pentru construcţii, fie pentru a vinde ilegal lemn un lucru e clar: pădurile vor fi din ce în ce mai puţine şi efectele încălzirii globale se vor simţi tot mai mult. Este o prostie mare să-ţi construieşti o super-vilă într-un mediu, care peste câteva zeci de ani, din cauza defrişărilor masive nu ştiu dacă o să se asorteze cu vila.

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Mai citiţi despre prostie...

 • Jocuri cu crime la copii
  Toată lumea ştie de ele, mulţi îşi văd copiii stând la ele, dar nimeni nu are o reacţie corespunzătoare la efectele acestui tip de distracţie: jocurile pe calculator cu crime, în care trebuie să ucizi
 • Cuvânt înainte
  De ce prostia? Nu ştiu de unde a pornit exact, dar ca şi multe alte fenomene sociale care ne înconjoară, ne înconjoară şi acesta, face parte din viaţa de zi cu zi şi nu ne
 • Tâmpenia de la vama cu Republica Moldova
  Una din marile prostii (nu mă avânt să zic corupţie că ar trebui să depun dovezi în sensul acesta) care se întâmplă este la trecerea punctului de frontieră cu Republica Moldova, o prostie aşa de
 • Team building
  Un prieten mi-a transmis un banc, care m-a facut sa rad foarte mult: Daca intr-un grup mare de persoane 2 se gandesc la sex si restul la mancare, este nunta. Daca intr-un grup mare de persoane
 • Prostia si noi
  Zilele trecute era prezentata o statistica pe undeva in care se spunea ca jumatate din populatia Romaniei ar fi semianalfabeta. La o astfel de stire, prima reactie este de tipul “…n-are cum sa fie Domnule!”,

despre “Defrişarea pădurilor”

CulmeaProstiei.ro nu răspunde de comentariile publicate la articole. Responsabilitatea pentru fiecare comentariu publicat aparţine autorului comentariului, acord exprimat implicit la publicarea fiecărui mesaj.

 1. 6
  dragos I.

  Din pacate defrisarile au luat o mare amploare ,se pare ca este si legala .Nu de mult am facut un traseul in Muntii Neamtului,spre refugiul Retevoi.Am fost socat sa vad amploarea defrisarilor din acea zona , nu imi venea sa cred era o alta zona,defrisare masiva.Am intrebat un lucrator ce se intampla , care este motivul defrisarii, nu o sa va vina sa crede-ti care a fost raspunsul lui :”este o bacterie care omoara copacii si cel mai bine este sa ii taiem “urmatoarea intrebare a fost daca a crezut cineva acest motiv, raspunsul “pai daca am inceput deja..”
  Incredibil , nu imi vine sa cred ce se intampla , oare nu exista legi , oare si ultima farama de omenie a disparut din noi sau asta inseamna sa fii om , sa distrugi tot ce este in jurul tau …

 2. 5
  cristiana

  Eu sunt din Republica Moldova si la fel ca si voi ne confruntam cu aceasta problema. Cinva aproximativ 2/3 din teritoriul nostru era acoperit de paduri, acum au ramas la extrem. Citind acest articol ma ingrozesc, ma ingrozeste mai ales, faptul ca taierea padurilor continua. Am crescut printre padurile codrilor si-mi amintesc cu nostalgie de frumusetea peisajelor care se intindea chiar in fata casei parintesti. Acum, privind pe geam, vad doar parcele de padure.
  In ceea ce priveste presa, ea la fel e condusa de oameni cu interese care au scopul de a manipula opinia pblica, de a distrage populatia de la problemele esentiale cu diverse emisiuni distractive, filme si alte subiecte banale.
  Recomand un film documentar “Zeitgeist”, nu stiu daca are traducere in romana, eu l-am privit cu traducere in rusa. De asemenea va recomand sa cititi cartea “Coruptia marilor puteri” editata in Romania de editura “Litera”, nu-mi amintesc autorul. Veti afla multe lucruri interesante despre presa si nu numai.

 3. 4
  Culmea

  Corect Monica. Din pacate, in orice domeniu, la noi pana nu se ajunge in “punctul critic”, pana nu apare cineva care sa spuna lucrurilor pe nume si sa duca el singur in spate acele probleme sau pana nu evolueaza subiectul si incepe sa faca rating, toti tac si nu zic nimic. Problema este cat se poate de reala, dar nu o sa vezi nici o televiziune privata sau nici un radiou s-o abordeze cu seriozitatea necesara, deoarece si ele sunt niste companii si sunt orientate spre profit, ca oricare alta companie. Toti sunt preocupati sa prezinte alte lucruri mai putin folositoare pentru societate si care le convin lor (sex, dezordine, stiri aberante, prostie, vedete false, etc.), pentru ca acele lucruri le aduc mai multi bani.

  Este foarte greu de inteles “limitarea” lor. De ce din cauza unor interese minore raportate la soarta unei tari pe termen lung se creaza dezastre? Care-i sensul sa faci o groaza de bani si sa traiesti intr-o lume in care sa nu mai poti sa-i cheltui dupa o anumita perioada? Sunt intrebari la care multa lume “de sus” nu au un raspuns clar.

  Ce se intampla cu mediul in care traim, sigur trebuie sa fie un candidat serios la “Top prostie” si merita voturile tuturor :).

 4. 3
  Monica

  Da, asta chiar e o prostie monumentala si efectele ei se vad deja in inundatiile catastrofale care se repeta anual, urmate de alunecari de teren si apoi de seceta.
  Arborii absorb umiditatea in exces eliberand-o apoi treptat si prevenind astfel atat inundatiile cat si seceta.
  Radacinile lor fixeaza solul si astfel nu apar alunecari de teren.
  Dupa defrisare ploile spala stratul subtire de sol de pe stanci si nu se mai poate face nici macar reimpadurire.
  Nu mai spun ca acesti copaci au crescut in zeci- chiar sute de ani.
  In toate tarile cat de cat civilizate este interzis exportul de lemn brut sau sumar prelucrat (cherestea ), fiindca pretul obtinut nu compenseaza nici pe departe pagubele.Dar nu-i nimic, tari precum Canada sau Slovenia (care are 75%din suprafata tarii acoperita cu paduri) importa lemn de la noi- ca noi suntem prosti!
  Iar conducerile care se succed in fruntea tarii de ce oare nu interzic exportul de lemn neprelucrat?
  Ghici ciuperca!

 5. 2
  pinkbox

  agree…

 6. 1
  cerasela

  dezastruos

Scrie o părere

Dacă consideri că ai ceva interesant de spus referitor la tema acestui articol, care să fie util şi pentru ceilalţi, lasă o părere. Atenţie, nu se permit comentarii de tip SPAM, comentarii cu limbaj necorespunzător, comentarii în afara temei articolului sau înjurii la adresa altor persoane.