Fudulia

Interesant, Prostie Trimite prin YM

Fudulia este o tema, legata de prostie, care trebuie si ea abordata pe CulmeaProstiei. Suntem un portal dedicat in exclusivitate prostiei si trebuie sa abordam si sa prezentam toate aspectele legate de prostie.

“Prostului nu-i sta bine sa nu fie si fudul”

Zicala de mai sus, probabil o stiti majoritatea, daca nu dintr-o carte sau de la scoala, atunci cel putin de la parinti sau bunici. Nu o sa sa contestam invataturile de sute de ani, care au dus la aparitia acestei zicale, dar o sa incercam vedem ce se intampla in societatea contemporana.

Este usor de remarcat in media sau in viata de zi cu zi, cum mai multi tipi sau tipe se lauda cu noile achizitii: o masina, o casa, o bijuterie, un telefon scump, etc. Prima intrebare interesanta, care ne vine in minte: este aceasta forma de comportament fudulie? Pentru ca daca este fudulie, atunci prin deductie de la zicala de mai sus, undeva pe langa ar trebui sa fie si prostia.

Deductia de mai sus ridica o alta problema mai complicata si anume, daca noi, ca oameni, cu timpul ne desteptatim sau ne prostim.

Ar fi prea simplu sa explicam fenomenul printr-o zicala. O sa punem o intrebare, care aparent trebuie sa distruga zicala de mai sus si s-o faca praf: “Dar oare persoana, care si-a cumparat casa,masina,telefonul,etc. nu este destept pentru ca a putut face acest lucru?”. Este adevarat, persoana poate fi desteapta, dar noi ne referim la fudulie si nu la tipul de obiecte cumparate. Ideea “de ce te-ai lauda cu lucrurile tale” este cea care se discuta aici. Pentru unii poate parea normal. De ce sa nu te lauzi cu lucrurile pe care le ai, daca ai muncit atat pentru ele? Raspunsul este simplu: ai facut-o pentru tine sau ai facut-o ca sa te spargi in figuri, pentru ca in cazul al doilea, se intra sub incidenta zicalei de mai sus.

Si o sa mai ridicam o problema, care o sa complice si mai mult “desteptaciunea” din ziua de azi. Daca toti sunt destepti si inteligenti, de ce am ajuns in criza si disperare? De ce persoanele destepte si inteligente nu au prevazut aceste lucruri?

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie"Prostului nu-i sta bine sa nu fie si fudul" Zicala de mai sus, probabil o stiti majoritatea, daca nu dintr-o carte sau de la scoala, atunci cel putin de la parinti sau bunici. Nu o sa sa contestam invataturile de sute de ani, care au dus la aparitia acestei zicale, dar o sa incercam vedem ce se intampla in societatea contemporana. Este usor de remarcat in media sau in viata de zi cu zi, cum mai multi tipi sau tipe se lauda cu noile achizitii: o masina, o casa, o bijuterie, un telefon scump, etc. Prima intrebare interesanta, care ne vine in minte: este aceasta forma de comportament fudulie? Pentru ca daca este fudulie, atunci prin deductie de la zicala de mai sus, undeva pe langa ar trebui sa fie si prostia. Deductia de mai sus ridica o alta problema mai complicata si anume, daca noi, ca oameni, cu timpul ne desteptatim sau ne prostim. Ar fi prea simplu sa explicam fenomenul printr-o zicala. O sa punem o intrebare, care aparent trebuie sa distruga zicala de mai sus si s-o faca praf: "Dar oare persoana, care si-a cumparat casa,masina,telefonul,etc. nu este destept pentru ca a putut face acest lucru?". Este adevarat, persoana poate fi desteapta, dar noi ne referim la fudulie si nu la tipul de obiecte cumparate. Ideea "de ce te-ai lauda cu lucrurile tale" este cea care se discuta aici. Pentru unii poate parea normal. De ce sa nu te lauzi cu lucrurile pe care le ai, daca ai muncit atat pentru ele? Raspunsul este simplu: ai facut-o pentru tine sau ai facut-o ca sa te spargi in figuri, pentru ca in cazul al doilea, se intra sub incidenta zicalei de mai sus... ">

Mai citiţi despre prostie...

 • Numarul 1
  Ne-am decis! Toata lumea se autodeclara numarul 1 in ceva, ne autodeclaram si noi, suntem Numarul 1 in prostie … din univers ;) ! Dar nu asa … specialisti tata … din aia, care
 • Ferrari, shaorma si societatea
  Prima intrebare ar fi: “Ce au in comun trei lucruri total diferite?”. Ce pot avea in comun toate trei impreuna: o masina de lux, un aliment si o societate? La prima vedere nu multe, dar
 • Volumul dat la maxim
  Una dintre calitatile umane pe care nu o putem neglija este dorinta unui individ de a se evidentia cu ceva dintre ceilalti si una dintre metodele derajnante, si (probabil) complet ineficienta este ascultarea muzicii cu
 • Pedeapsa cu moartea
  Pedeapsa cu moartea, este pedeapsa suprema si provoaca cele mai controversate tipuri de discutii. Merita sa fie pedepsita cu moartea o persoana pentru ca a ucis o alta persoana sau a savarsit o fapta foarte grava?
 • Esti prost sau nu?
  Zilele trecute CulmeaProstiei a lansat un sondaj (primul de altfel), unde fiecare poate sa-si exprime opinia proprie despre el, daca se considera prost sau nu. Cititorii nostri fideli si vizitatorii, trebuie sa raspunda la intrebarea:

Scrie o părere

Dacă consideri că ai ceva interesant de spus referitor la tema acestui articol, care să fie util şi pentru ceilalţi, lasă o părere. Atenţie, nu se permit comentarii de tip SPAM, comentarii cu limbaj necorespunzător, comentarii în afara temei articolului sau înjurii la adresa altor persoane.