Arme pentru autoapărare

Prostie, Prostie socială, Prostii comerciale, Prostii de pe la noi Trimite prin YM

Pe undeva la ştiri iarăşi am auzit că cineva a împuşcat o parte sau chiar toată familia, încă un caz din nenumăratele din ultimul timp.

În ultimul timp merge marea campanie pentru înarmarea oamenilor în scopul “autoapărării”. Am citit pe mai multe forumuri, chiar şi ceva sondaje erau pe acolo, lumea era pentru.

Nu ar fi mare mirarea, daca toţi cei care sunt pentru arme de autoapărare, sa fi căzut fără să-şi dea seama, în capcana procesului de promovare excesiva a armelor din ultima vreme.

Ce nebun ar cumpăra arme dacă ar fi pace şi linişte? În cazul unui haos în care ne aflăm lucrurile stau invers,  toţi o să înceapă să-şi cumpere arme ca “să se apere”, dar tocmai din “apărarea” asta şi prezenţa unei arme letale la îndemână, nu rareori sunt cazurile când copilul împuşcă tatăl, cineva din familie se enervează şi împuşcă vecinul, copilul ia arma de acasă şi împuşcă pe cei de la şcoală şi cazurile pot continua.

Din păcate soluţia corectă este în cu totul altă direcţie după părerea mea şi anume poliţia ar trebui să-şi facă treaba, să prindă pe toţi “criminalii”, care fac probleme şi fac uz de astfel de arme pentru a încălca dreptul unui cetăţean simplu şi cel mai important să răspundă la întrebări de tipul: de unde sunt armele? de ce aşa de multe?

O educaţie corespunzătoare, nu una în care toţi sunt spălaţi pe creier că banii sunt cei mai importanţi şi trebuie să faci totul pentru a-i obţine ar ajuta mult. Multe persoane care în tinereţe erau foarte agresive ajung la vârste înaintate dintr-o dată foarte credincioşi şi caută înţelegere, de obicei la biserică, toţi se tem de iadul ăla, cine ştie, dacă există? Cum ar fi dacă unele lucruri le-am înţelege mai devreme?

Ce s-ar întâmpla dacă din şcoală am înţelege nişte lucruri, ne-am respecta mai mult, ne-am înţelege mai mult, am respecta mai mult adevăraţii oameni care duc la progresul societăţii şi nu şmecherii care fac pe durii; care din cauza prostiei şi a lipsei de zel, ajung nişte mitocani şi după dau vina pe societate, iar în încercarea lor de a se “răzbuna” creează probleme celor din jur. Problema e aşa de tare dată peste cap încât nu cred că noi mai prindem o schimbare, dar putem începe.

Sincer nu văd nici o diferenţă dintre ţările alea din Africa în care nu mai ştie nimeni de unde a pornit, se ucid între ei fără sens şi noi cei de aici, care am început să simţim nevoia autoapărării ca să ne “ucidem altfel” sub pretextul că avem nevoie de “mijloace de apărare”, doar că metoda e un pic mai subtilă.

Cea mai mare apărare trebuie să o avem de noi înşine şi de monştrii pe care îi poate genera creierul nostru spălat zilnic de media şi de tot ce ne înconjoară ca “cineva” sa devină “mai bogat” şi “mai global”.

Şi mai e un  lucru despre autoapărare, e o soluţionare a efectului, dar nu a cauzei: a minţii criminale şi a unei “alte opţiuni” care ni se oferă. Dacă s-o pornim cu ideea de autoapărare, cu răzbunarea şi cu înarmarea, unde ajungem mai departe? Peste 100 de ani o să fie nevoie de tunuri şi tancuri să ne “autoapărăm”, pentru că criminalii şi profesioniştii tot timpul vor fi cu un pas înainte şi tot timpul o să fim obligaţi să “ne aliniem” cu ei ca să le facem faţă.

Până la urmă să fim serioşi, ce şanse are o persoană cu un pistol în mână în faţa uneia care face asta zilnic? La pasul următor o să facem obligatoriu la şcoală cursuri de “trupe speciale”. Ştiu sună ridicol, dar aşa de ridicolă este această “autoapărare”. Să-şi facă poliţia treaba ferm, să elimine cauza care provoacă aceste probleme, să-şi facă statul treaba bine cu educaţia în şcoli şi poate o să fie mai bine decât nevoia de  autoapărare, poate până la urmă nu o să mai avem nevoie de ea.

Nu uitaţi, există şi pace. Încercaţi să vă faceţi timp pentru iubire şi respect, că pentru ură aveţi tot timpul din lume.

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Mai citiţi despre prostie...

 • Milionari caută soţie în emisiune TV
  Există o emisiune la TV haioasă din punct de vedere distracţie dar o prostie mare din punct de vedere concept. Ce om întreg la minte îşi caută o soţie în cadrul unei emisiuni TV? Nu o
 • Cu ingineri…
  Mă uitam ieri la ştiri la TV şi mergea un reportaj despre criza de ingineri. Nimeni nu se mai duce la facultăţile alea de la Politehnica şi toţi aleg profesii mai moderne şi actuale. Să ajung
 • Cuvânt înainte
  De ce prostia? Nu ştiu de unde a pornit exact, dar ca şi multe alte fenomene sociale care ne înconjoară, ne înconjoară şi acesta, face parte din viaţa de zi cu zi şi nu ne
 • Mimarea orgasmului … pardon, succesului
  Dupa cum spune si titlul, nu este vorba despre ceva de natura sexuala, ci despre ceva de natura comerciala, cu toate ca de multe ori, acestea tind sa aiba in comun unele lucruri. Pentru cei care
 • Telefon mobil scump
  Inevitabil trebuia sa ajungem si la problema telefonului mobil scump: necesitate, prostie, snobism sau combinatii intre cele mentionate? Ne propunem sa analizam “la rece” aceasta problema, nu sa ne ghidam dupa diverse articole sau pareri auzite

despre “Arme pentru autoapărare”

CulmeaProstiei.ro nu răspunde de comentariile publicate la articole. Responsabilitatea pentru fiecare comentariu publicat aparţine autorului comentariului, acord exprimat implicit la publicarea fiecărui mesaj.

Pagini: [4] 3 2 1 » Toate părerile

 1. 31
  Culmea

  @man Discutia nu este despre mine. Discutia este despre un subiect foarte important, care poate avea consecinte grave asupra oamenilor. Exprima-ti parerea referitor la subiectul abordat, sustinuta de argumente, ca sa poata fi inteleasa si de ceilalti cititori.

  P.S. Intre timp am gasit un film referitor la acest subiect: “Rampage” (2009, prod. Germania si Canada), care merita sa fie vazut, pentru a intelege pana unde ar putea sa se ajunga, cand persoanele civile dispun de arme la indemana.

Pagini: [4] 3 2 1 » Toate părerile

Scrie o părere

Dacă consideri că ai ceva interesant de spus referitor la tema acestui articol, care să fie util şi pentru ceilalţi, lasă o părere. Atenţie, nu se permit comentarii de tip SPAM, comentarii cu limbaj necorespunzător, comentarii în afara temei articolului sau înjurii la adresa altor persoane.