Succesul lui Rex … sau nu?

Succesul lui Rex ... sau nu?Acum cativa ani, prin 2010, aici pe CulmeaProstiei.ro am publicat in premiera un articol putin mai iesit din comun si anume povestea unui maidanez vazuta prin ochii lui. Aceasta povestioara purta titlul “Salut, sunt Rex!” si aborda mai multe aspecte a problemei cainilor vagabonzi, in special din punctul de vedere al faptului ca oricate eforturi se fac, in final toate par a avea un alt scop decat cel de a salva cu adevarat cainii vagabonzi. Drept dovada, s-au facut numeroase campanii de sensibilizare si ajutorare, dar in final cainii tot sunt in strada si tot s-a ajuns la eutanasierea lor.

A fost o idee care ne-a venit dintr-o discutie putin mai aprinsa. La un moment dat s-a pus intrebarea “Dar tu de unde stii cum gandeste un caine?”. Atunci ne-a venit ideea sa scriem un articol despre cum ar vedea realitatea un caine maidanez prin ochii lui, poate o inteleg mai multi si se face mai mult decat vorbe, reclama, cheltuiala din banii statului, etc.

Recent, intr-un ziar cunoscut, am idetificat un articol de tipul “Scrisoarea unui maidanez”, care se presupune ca ar fi sensibilizat pe cei de la Curtea Constitutionala si ar fi salvat maidanezii de la eutanasiere. Acum ramaine de vazut ce se va intampla mai departe … se va gasi cu adevarat vreo solutie pentrun cainii maidanezi sau povestea lui Rex va continua mai departe?

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Promisiuni electorale…

Suntem in perioada campaniilor electorale, lucrurile parca au inceput sa se miste, dintr-o data toata lumea a inceput sa devina interesata de tara, toti fac promisiuni electorale in care si-ar da si sufletul si jura pe cel mai sfant ca o sa trecem intr-o noua epoca (bineinteles, daca o sa fie alesi ei) de inflorire sociala si culturala, ca o sa ne fie mai bine si problemele noastre incet, incet o sa dispara.

Realitatea insa este cam alta, ca dupa schimbarea de la revolutie, am cam avut un progres ciudat: companii mari si uzine distruse sau vandute pe doi lei, agricultura distrusa, progres intern modest si bineinteles tare multa saracie. Bineinteles ca am avut si avantaje, ne puteam duce in unele tari sa lucram pe un salariu ‘mai mare’ la meserii cum sunt: cules de capsuni, constructii, baby sitter, etc.

Fiecare ‘individ politic’, care venea cu noi promisiuni si sperante, la sfarsitul mandatului nu se dovedea decat o alta dezamagire si de multe ori interesele de a ‘mulge’ ce a mai ramas prin tara, erau mai prioritare decat cele fata de noi oamenii simpli: infractionalitate crescuta, alimentatie cu chimicate de tot felul (E-uri), poluarea aerului, violenta in media (filme cu crime, filme porno, etc.) si senzatia aceea de gust amar in gura ‘parca ceva ar putea merge mai bine’.

O promisiune electorala daca ar fi s-o simplificam si s-o reducem la o propozitie, pentru toti ar suna cam asa:

Cei dinaintea noastra nu se pricepeau la nimic si erau foarte corupti, dar daca ne alegeti pe noi (unica scapare a voastra), o sa venim cu viziuni noi si forte poraspete si o sa fie totul extraordinar. Nu ne intereseaza decat bunastarea tarii si a oamenilor.

Din pacate toate aceste promisiuni sunt valabile pana la alegerea in functie de catre popor al unui anumit reprezentat. Din acel moment, lucrurile se schimba radical si acele promisiuni incep incet, incet sa se piarda si alte ‘lucruri’ incep sa devina prioritare.

Daca este sa ne luam dupa criticile lor unii fata de altii, ar iesi ca nu sunt buni nici unul.

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Afiş electoral în Republica Moldova

Zilele trecute mi-a dat cineva un afiş electoral din Republica Moldova, de la alegerile trecute (sau încă nu … deocamdată nu-mi chiar dau seama, e o linişte deranjant de profundă). A fost nevoie ca persoana în cauză să-mi traducă acel afiş electoral ca să-l înţeleg. Acest afiş era publicat de Partidul Comunist, care se afla la putere înainte de alegeri, în paginile unui ziar apropiat partidului şi anume Patria.

Afiş electoral în Republica Moldova

În acest afiş electoral este prezentat fostul preşedinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin care stă la un birou, probabil biroul preşedintelui ţării, preocupat profund de problemele ţării, ţară care trece prin criză economică şi sărăcie, şi adversarii politici care se zbat ca disperaţii să intre pe ‘uşa puterii’ la conducere, toate acestea în contextul în care ţara sub conducerea Partidului Comunist era şi este conform ultimelor statistici, printre cele mai sărace ţări din lume, cu infrastructura de drumuri distrusă, fără o economie de piaţă reală, fără o limbă de circulaţie bine stabilită şi cu o situaţie politică instabilă (într-o ţară care are populaţia ca număr aproape de un oraş ca Bucureştiul, mai există încă o ţară separatistă Transnistria cu o armată străină în ea).

Neconcordanţa între afişele electorale şi realitatea oamenilor este un lucru care continuă să ne surprindă şi să ne şocheze.

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie