Ipocrizia

Prostie Trimite prin YM

Ipocrizia, este fenomenul prin care se manifesta o persoana sau un grup de persoane ipocrite. Un ipocrit, conform dex, este o persoana prefacuta si fatarnica, care se prezinta altfel decat este (de obicei radical opus la ceea ce este). Desi in sine ipocrizia nu implica neaparat prostie din partea celor care o “practica”, pentru ceilalti carora li se “aplica”, este o problema, pentru ca de multe ori sunt prinsi in aceasta postura. Ca un ipocrit sa “functioneze”, este nevoie de “naivi” si “porsti”, care sa-l creada si sa-i creeze conditii prielnice de manifestare.

IpocriziaDe ce este nociva ipocrizia si cum se manifesta? Ipocrizia nu este buna pentru simplu fapt, ca ipocritii, prin natura lor fatarnica si duplicitara, de multe ori, prin diverse tehnici, reusesc sa se “transforme” din “calai” in  ”salavatori”, cu consecinte de tipul “a ajuns lupul sa pazeasca oile”, adica “oitele”, care fugeau de lup, au ajuns sa fie pazite de “lupul cioban”, care pana la urma tot va manca o parte din ele, pana cand “oitele” nu vor fi preluate de alt “lup”.

Unde putem vedea ipocrizia? Ipocrizia o veti identifica in majoritatea domeniilor, intr-o masura mai mare sau mai mica, pornind de la persoane simple si ajungand pana la cele mai inalte niveluri. Daca este inteles bine fenomenul, conform definitiei de mai sus si daca se dispune de informatiile corecte, daca se incearca evaluarea dupa rezultate din experiente proprii si nu din auzite si se dispune de inteligenta necesara, puteti identifica cazurile de ipocrizie chiar singuri. De ce s-a mentionat “informatiile corecte”? Pentru ca, de multe ori, este foarte dificil sa identifici faptul, ca aceeasi persoana ipocrita poate fi in spatele a doua lucruri cu abordari radical diferite, adica acel “calau” candva a devenit sub alta forma “salvator” acum sau un timp ce pozeaza drept “salvator”, este “calaul” tau.

De ce se recurge la ipocrizie? Este intrebarea care are cel mai simplu raspuns: din motive financiare si interese de orice natura. Sa presupunem ca ipocritul a profitat intr-un fel de o circumstanta, care avea consecinte negative asupra persoanelor din jur si la un moment dat, acea situatie “nociva” a fost identificata. Persoanele, fiind informate corect de alte parti, intre timp renunta sa mai apeleze la acea situatie, din care ipocritul profita si ipocritul incepe sa intre pe pierdere. Ce credeti ca va face ipocritul? Ipocritul, cel mai probabil va profita de noua tendinta de eradicare a situatiei create tot de el. Cu resursele disponibile, va poza drept salvator, dar sub alta forma mai greu identificabila de “victime”, bineinteles, pana in momentul cand, prin natura lui nociva, va distruge si noua tendinta.

Ce exemple de ipocrizie pot fi? O parte din ele probabil sun cunoscute. Cel mai bun prieten, care te vorbeste pe la spate, cea mai buna prietena, care se culca cu prietenul tau, cei mai buni prieteni, care ajung sa te tradeze, companii care iti promit profit mare, in timp ce iti fura banii, societati care sustin ca prezinta cultura, in timp ce prezinta valori false si prostii, persoane ce sustin stilul de viata sanatos, in timp ce fac bani din vanzari si promovare de produse nocive, persoane care sustin ca te ajuta, in timp ce tot ei te ingroapa pe la spate, lucruri care te apara, in timp ce in realitate iti pun viata in pericol,  etc. Sunt doar cateva exemple si daca se priveste realist in jur, se pot identifica multe astfel de cazuri, care se intampla chiar “sub nasul victimei”.

Cum se poate eradica ipocrizia? Exista o zicala, care din pacate, iarasi arunca toata “munca grea” pe spatele omului simplu: “Pestele de la cap se strica, dar de la coada se curata”. Deoarece ipocrizia se “hraneste” din naivitate si prostie, atunci, cu cat omul simplu devine mai putin naiv si mai educat, sansele de a scadea numarul de ipocriti scad si implicit cresc sansele tuturor de a trai intr-o lume, cel putin mai corecta, unde fiecare poate avea sanse mai mari de reusita prin simpla valoare pe care o are, lucru care de multe ori ar fi imposibil in alte circumstante.


Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostieDe ce este nociva ipocrizia si cum se manifesta? Ipocrizia nu este buna pentru simplu fapt, ca ipocritii, prin natura lor fatarnica si duplicitara, de multe ori, prin diverse tehnici, reusesc sa se "transforme" din "calai" in  "salavatori", cu consecinte de tipul "a ajuns lupul sa pazeasca oile", adica "oitele", care fugeau de lup, au ajuns sa fie pazite de "lupul cioban", care pana la urma tot va manca o parte din ele, pana cand "oitele" nu vor fi preluate de alt "lup". Unde putem vedea ipocrizia? Ipocrizia o veti identifica in majoritatea domeniilor, intr-o masura mai mare sau mai mica, pornind de la persoane simple si ajungand pana la cele mai inalte niveluri. Daca este inteles bine fenomenul, conform definitiei de mai sus si daca se dispune de informatiile corecte, daca se incearca evaluarea dupa rezultate din experiente proprii si nu din auzite si se dispune de inteligenta necesara, puteti identifica cazurile de ipocrizie chiar singuri. De ce s-a mentionat "informatiile corecte"? Pentru ca, de multe ori, este foarte dificil sa identifici faptul, ca aceeasi persoana ipocrita poate fi in spatele a doua lucruri cu abordari radical diferite, adica acel "calau" candva a devenit sub alta forma "salvator" acum sau un timp ce pozeaza drept "salvator", este "calaul" tau. De ce se recurge la ipocrizie? Este intrebarea care are cel mai simplu raspuns....">

Mai citiţi despre prostie...

 • Minciunosi “cinstiti”
  De o vreme urmaresc un “pseudo-autor” pe Internet, care din punct de vedere “omenie”, are cel putin un comportament incorect. Trebuie sa recunosc, cu parere de rau, ca aceasta “schema” se foloseste in online si
 • A venit iarna!!!!!
  Iarna, este acel anotimp al anului, care incepe pe 1 Decembrie si dureaza trei luni, pe perioada carora, sunt temperaturi scazute, ninge, viscoleste, ingheata apa, inevitabil se blocheaza drumurile, se anuleaza unele zboruri, apar blocaje
 • Mimarea orgasmului … pardon, succesului
  Dupa cum spune si titlul, nu este vorba despre ceva de natura sexuala, ci despre ceva de natura comerciala, cu toate ca de multe ori, acestea tind sa aiba in comun unele lucruri. Pentru cei care
 • Site de retete
  Ati vazut probabil mai multe site-uri de retete prin online. La o simpla cautare, o sa gasiti sute de site-uri, care prezinta mii de retete culinare despre tot felul de mancaruri, care mai de care.
 • Se cauta tipa din parcare!
  Pe o masina era afisat anuntul urmator: Morala: daca intalniti femeia vetii voastre in parcare, verificati daca v-a dat corect numarul de telefon. P.S. Daca cineva ‘se identifica’ in acest anunt, dati-ne un semn, poate va facem

Scrie o părere

Dacă consideri că ai ceva interesant de spus referitor la tema acestui articol, care să fie util şi pentru ceilalţi, lasă o părere. Atenţie, nu se permit comentarii de tip SPAM, comentarii cu limbaj necorespunzător, comentarii în afara temei articolului sau înjurii la adresa altor persoane.