Site de retete

Prostia în alimentaţie, Prostii online Trimite prin YM

Ati vazut probabil mai multe site-uri de retete prin online. La o simpla cautare, o sa gasiti sute de site-uri, care prezinta mii de retete culinare despre tot felul de mancaruri, care mai de care. Pe aceste site-uri puteti gasi retete grupate pe mai multe categorii si din mai multe tari. Cel mai interesant este, ca toti pretind ca sunt proprietarii acestor retete, dar nimeni nu are nici un document, care sa confirme acest lucru. Suplimentar, multe dintre retete, cum ar fi mamaliga cu branzica de oaie si jumari, nu apartin decat strabunilor nostri.

Site de reteteCateodata se mai creaza conflicte, conflicte stupide de altfel, in care cineva cu gura mai mare (bineinteles fara drepturi de autor) se apuca sa-si apere drepturile pe care nu le detine. De obicei scriu un articol pe un blog de al lor, pun pe alti parteneri de afacere (bloguri partenere) sa comenteze in directia pe care o creaza si incearca sa denatureze imaginea concurentului in cauza (din categoria ipocrizia si pseudo-afacerea).

De asemenea o sa intalniti multi “bucatari”, care prezinta multe retete proprii, care de fapt sunt din cartea de bucate si care de fapt apartin autorului cartii de bucate, care numai el stie de unde le are, poate chiar le-a inventat (sa speram ca si autorul nu le are din alta carte).

Se poate si mai grav, o sa gasiti portaluri de retete, conduse de persoane, care nici macar nu s-au chinuit sa adauge miile de retete, ci pur si simplu au facut un program, care culege automat retete de pe la toti si le prezinta sub forma de portal. Cel putin astia cu portalul sunt cei mai comici, strang de peste tot si incaseaza bani din reclama, fara sa miste un deget, probabil este afacerea cea mai usoara … sa nu faci nimic si sa incasezi bani.

Din pacate online-ul romanesc, legat de retete gatit este inca destul de pestrit si plin de multe persoane, care nu ar trebui sa fie acolo. Cine stie, poate timpul va face ordine, dar teama cea mai mare este, ca in timp tot cei originali vor pierde din lipsa de fonduri si cei cu ‘portalurile de retete’, care nu au facut mai nimic, vor castiga.

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Mai citiţi despre prostie...

 • Site-uri de retete
  Fara indoiala, traim in epoca (Internetului) site-urilor de retete. Toti, pornind cu cei mai mari si pana la cei mai mici, care au prins o carte de retete in mana, peste noapte au ajuns “bucatari”
 • Retete pui
  Faceam o cautare pe Google dupa cuvintele “retete de pui” si am gasit o “metoda romaneaca” inteligenta de a optimiza un site pentru motoarele de cautare. Nu metoda in sine este interesanta, deoarece conform discutiei
 • Separatistii
  Unii dintre cele mai crude persoane si generatoare de conflicte sunt separatistii. Separatistii sunt persoanele, de obicei figuri politice, care pentru a obtine anumite avantaje (personale sau de grup) comerciale, teritoriale sau politice, sub pretextul
 • Blogerii clovni sau clovneri
  Nu, nu este vorba de toti blogerii si de toata blogosfera din Romania dupa cum multi probabil s-ar aprinde, ci doar despre o mica parte din blogeri, care sustin sus si tare una si fac
 • Site de 500.000.000 euro!
  Multe prostii mi-a fost dat sa vad si multe hotii pe fata, dar una ca aceasta chiar nu am mai vazut. Se pare ca guvernarea curenta, doreste sa intre intr-un top nescris al celor mai

Scrie o părere

Dacă consideri că ai ceva interesant de spus referitor la tema acestui articol, care să fie util şi pentru ceilalţi, lasă o părere. Atenţie, nu se permit comentarii de tip SPAM, comentarii cu limbaj necorespunzător, comentarii în afara temei articolului sau înjurii la adresa altor persoane.