Prostia cu vizele

Prostie, Prostie intelectuală Trimite prin YM

Prostia cu vizele pentru studenţii basarabeni şi vama dintre România şi Republica Moldova poate nu este prea bine cunoscută, dar există deja de multă vreme. Astăzi o să mă rezum doar la una dintre ele şi anume prostia cu vizele acordate studenţilor.

Pentru puţină lume e cunoscut faptul că viza de şedere în România la majoritatea studenţilor basarabeni expira pe 31 Octombrie şi pentru a o redeschide, dacă schimbi o facultate, este necesar avizul de studiu de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Cu acel aviz de la minister trebuie să pleci in Republica Moldova (din nou) şi la Consulatul României din Chişinău, la o coadă infernală, trebuie să-ţi  deschizi viza de şedere pe teritoriul României pe perioada anului următor.

Prostia cu vizele

Vizele pentru studenţii basarabeni

Cu toate că pare stupid, dar nu e cea mai mare prostie. Prostia cea mai mare este ca deşi la mulţi studenţi care demult ar fi trebuit să înveţe, începând cu 1 Octombrie şi la care expiră vizele de şedere în România încă nu au primit nici astăzi un răspuns de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, cu indicaţia de a se adresa peste încă două săptămâni ca să verifice rezultatul. Este o stupizenie mare de tot să ridici un aviz de studiu după 2 săptămâni de la expirarea vizei de şedere (nici nu mai poţi fi în ţară) şi capac la toate pe la mijlocul anului şcolar.

Mai pe scurt Ministerul Educaţiei şi Cercetării susţine învăţătura, la nivel internaţional, sub forma unei bătăi de joc şi nerespectarea unor drepturi banale ale oricărei fiinţe umane, dreptul la a învăţa.

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Mai citiţi despre prostie...

 • Tâmpenia de la vama cu Republica Moldova
  Una din marile prostii (nu mă avânt să zic corupţie că ar trebui să depun dovezi în sensul acesta) care se întâmplă este la trecerea punctului de frontieră cu Republica Moldova, o prostie aşa de
 • Prostia cu maşina de lux
  Una din prostiile de care s-a vorbit mult, dar care cred că merită să o includ spre votare, este prostia în achiziţionarea unei maşini de lux în condiţiile pe care le avem pe străzi. O maşină
 • Prostia cu omor
  O prostie, care tot mi-a scăpat până acum, dar una care ne afectează grav specia umană este omorul. Societatea luptă cu acest fenomen încă de la începutul omenirii, dar se pare că nu a reuşit.
 • Achizitionarea cartuse pentru imprimanta…
  Imprimanta (printer) este un dispozitiv periferic al calculatorului, destinat pentru a tipari pe anumite suporturi texte si imagini din calculator. Acest dispozitiv a intrat in forta in ultimul timp in casele noastre. Scrierea unui
 • Team building
  Stăteam şi mă gândeam: ce este team building-ul ăsta? Varianta oficială este o activitate recreaţională în cadrul companiei în scopul de a se înţelege mai bine la locul de muncă şi de a arăta ce loc

Scrie o părere

Dacă consideri că ai ceva interesant de spus referitor la tema acestui articol, care să fie util şi pentru ceilalţi, lasă o părere. Atenţie, nu se permit comentarii de tip SPAM, comentarii cu limbaj necorespunzător, comentarii în afara temei articolului sau înjurii la adresa altor persoane.