OZN – Realitate sau mit

Povestiri Trimite prin YM

De mic eram pasionat de povestirile cu farfurii zburătoare (OZN - Obiect Zburător Neidentificat), cu extratereştrii misterioşi care ne vizitau, eventual răpeau pe cineva şi îl aduceau înapoi după ce făceau experimente pe el. Bineînţeles niciodată nu au fost dovezi clare: filme neclare, poze neclare, mărturii nesusţinute de dovezi, etc. Mai pe scurt zvonul există, dar dovezi clare nu există nici una. Recent au apărut iarăşi zvonuri despre acest fenomen şi am zis să scriu un mic articol despre acest subiect.

OZN  Realitate sau mit

OZN (poza trucată)

Există extratereştri? Este o întrebare pe cât de simplă pe atât de filozofică. Logic dacă este să ne gândim în acest vast univers cu milioane de galaxii, practic infinit ca dimensiune, sau cel puţin încă nu a găsit nimeni marginea lui, ar trebui să mai existe măcar ceva, altfel apariţia noastră ar fi un accident.  Există o formulă care spune că teoretic ar trebui să mai existe încă cel puţin vreo câteva civilizaţii. Mai există şi teoria universurilor paralele, oarecum ar înmulţi la infinit acea formulă (proporţional cu numărul de universuri paralele). Mai există şi teoria cu relativitatea timpului. Mai există şi faptul ca nici cel mai avansat om de ştiinţă nu înţelege clar şi pe deplin ce este de fapt în jurul nostru şi unde ne aflăm. Avem nişte teorii acum, dar şi alea se năruiesc pe măsură ce trec anii. Deci ca o concluzie la întrebare, există probabilitatea să fi fost sau să mai existe şi alte civilizaţii.

Cum arată? Este foarte greu de spus cum ar putea să arate, este posibil chiar să nu fie vizibili ochiului nostru, cine a spus că orice civilizaţie trebuie să fie cu un cap, două mâini şi două picioare? Evoluţia şi forma cum arată ar depinde foarte mult de mediu în care a evoluat rasa lor, de faptul dacă sunt organisme pe bază de carbon sau siliciu, de condiţiile de trai de pe planeta natală şi de structura lor socială. Cel mai des se vehiculează varianta oamenilor mici şi slabi, fără păr pe ei, cu cap mare, ochi mari şi negri.

OZN  Realitate sau mit

Extraterestru (prelucrare digitală)

Este o variantă drăguţă de extraterestru pentru filmele de la Hollywood, dar nu ştiu cât de reală pentru un ‘veritabil’ extraterestru.

Ne-au vizitat sau ne vizitează în prezent extratereştrii? Iarăşi este o întrebare filozofică, unii spun că da, alţii spun că nu. Cea mai mare problemă al lucrului acesta este timpul (încă). Universul funcţionează în alte unităţi de măsură decât noi. Ca exemplu, dacă ar apărea o civilizaţie nouă, ar fi nevoie de milioane de ani să se creeze. Apariţia unei civilizaţii poate veni în momentul dispariţiei alteia. Nu mai zic că ar avea nevoie de un progres tehnologic considerabil ca să ajungă până aici.

Persoanele care susţin că da, motivează prin diverse mărturii vizuale sau chiar prin situaţii în care au avut contact cu extratereştrii. La întrebarea de ce nu ne contactează dacă au făcut atât drum până aici, primim răspunsuri de tipul ca nu suntem gata încă pentru ei. Majoritatea oamenilor din această categorie sunt persoane simple, care văd diverse reportaje la televizor sau prin ziare.

Persoanele care susţin că nu, motivează prin lipsa clară de dovezi concrete care să susţină acest lucru. Există diverse dovezi care ar susţine existenţa vizitelor extratereştrilor, dar nici una nu este clara 100%. Majoritatea acestor persoane fac parte din rândul oamenilor de ştiinţă, care au nevoie de dovezi clare.

Ne vizitează sau nu? Probabilitatea să fim vizitaţi este foarte mică. Dacă au ajuns până aici şi se ascund de noi, oricum nu avem nici o şansă să-i detectăm. Este nevoie de un nivel tehnologic mult mai superior celui pe care îl avem ca să ajungă până la noi. Noi nici pe Lună nu putem ajunge fără probleme. Există şi varianta accidentelor, dar nici pe aceasta nu o prea cred, ar fi destul de inteligenţi să nu le facă, sau dacă le fac le-ar ascunde şi nu ne-am prinde niciodată.

Cel mai probabil toate apariţiile cât de realiste nu ar apărea sunt nişte spectacole mediatice, ce au ca scop de a atrage mai mulţi turişti sau de a masca vreun accident care nu ar trebui să fie văzut de noi restul. Sincer, dacă ar fi să fabulez puţin, mai degrabă aş crede un tratat inteligent deja existent, dar ascuns de public între cineva de la noi şi o civilizaţie extraterestră, decât în extratereştrii fraieri care cad din cer şi le iese fum din motoare sau eventual lasă tot felul de urme ca să facă glume cu noi.

Problema filozofică de existenţă a extratereştrilor rămâne în continuare şi până la apariţia unor dovezi foarte clare şi concludente totul rămâne un SF de calitate fie el în scris, la televizor sau în ziare.

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Mai citiţi despre prostie...

 • Prostia cu omor
  O prostie, care tot mi-a scăpat până acum, dar una care ne afectează grav specia umană este omorul. Societatea luptă cu acest fenomen încă de la începutul omenirii, dar se pare că nu a reuşit.
 • Cutremurul din Haiti
  Cu totii deja stim despre cutremurul foarte puternic din Haiti si despre numarul mare de victmime produs (peste 100 mii de morti). Este un dezastru incontestabil si nici o fiinta umana nu merita sa treaca
 • Arme pentru autoapărare
  Pe undeva la ştiri iarăşi am auzit că cineva a împuşcat o parte sau chiar toată familia, încă un caz din nenumăratele din ultimul timp. În ultimul timp merge marea campanie pentru înarmarea oamenilor în scopul
 • Adevăruri despre apa îmbuteliată
  Există mai multe opinii despre apa îmbuteliată. În general sunt păreri pozitive şi toată lumea de pe la oraş deja a acceptat faptul că apa de la robinet e proastă calitativ şi e normal să
 • Suplimente sau … generatia “chimicale”
  Unul dintre cele mai “la moda” ca si multe alte produse “scrise” pe creierele oamenilor de catre mecanismele media sunt suplimentele. Peste tot se spune “ai nevoie de suplimente” pentru ca sa faci muschi, ca

despre “OZN – Realitate sau mit”

CulmeaProstiei.ro nu răspunde de comentariile publicate la articole. Responsabilitatea pentru fiecare comentariu publicat aparţine autorului comentariului, acord exprimat implicit la publicarea fiecărui mesaj.

 1. 1
  Angel

  Salut,
  Desi ne place s-a stim ca nu suntem singuri in univers, pana acum asa cum s-a scris mai sus, nu avem nimic concludent in aceasta directie…desi multi optimisti se vor ridica s-a contrazica aceasta teorie.Dovezile sunt destul de infime si “neclare” asa ca nu pot contrazice comentariul de mai sus.
  Cu respect,
  Angel.

Scrie o părere

Dacă consideri că ai ceva interesant de spus referitor la tema acestui articol, care să fie util şi pentru ceilalţi, lasă o părere. Atenţie, nu se permit comentarii de tip SPAM, comentarii cu limbaj necorespunzător, comentarii în afara temei articolului sau înjurii la adresa altor persoane.