Dobitoc

Ca sa intelegem cel mai bine o sa scriem conform DEX ce inseamna DOBITOCo persoană lipsită de inteligență și de bun-simț.

De ce o sa discutam azi despre termenul dobitoc? Este simplu, pentru ca esti facut dobitoc ori de cate ori ai ceva de spus sau de comentat la vreo tampenie inventata de unii pentru a-ti baga pe gat ceva, de obicei ca sa-ti vanda vreo prostie de produs de care probabil nu aveai nevoie in viata ta, care chiar poate sa-ti dauneze sau sa-ti impuna o idee care este contrar credintei tale si eventual sa-ti transforme viata intr-un calvar. Bineinteles ca nu este o regula generala si nu toti sunt asa, dar din pacate exista si din astia si nu ne referim doar la persoane, ci chiar la companii, organizatii, etc.

Poate nu multi, dar o parte dintre voi ati remarcat invazia de produse si idei aberante. Cea mai des intalnita practica este de a ti le baga pe gat sub pretextul ca tu “nu intelegi progresul” sau “ai ramas in urma”. Peste tot ti se explica cat de “prost” si “depasit” esti. Ai ajuns sa fii dobitoc pentru ca: nu vrei sa mananci pastile in loc de seminte, nu vrei sa consumi tot felul de chimicate care sa te faca sa te simti “mai sanatos”, nu-ti place sexul anal, nu vrei steroizi si tot felul de suplimente cand te duci la sala, nu vrei sa fii nesimtit pe strada, nu vrei sa fii Rambo si sa-ti cumperi arme, nu vrei sa fii curvar, nu vrei sa-ti vinzi parintii pentru doi lei ca asa e la moda, nu vrei sa-ti bati joc de prietenii tai, nu vrei sa povestesti tuturor ce ai facut cu prietena ta seara trecuta, etc. Pana si religia, un lucru sfant, iti este “vanduta” la usa de sectantii enervanti. Cel mai interesant este ca daca pui intrebari directe si simple nu vei primi nici un raspuns ci doar o schimbare de discutie si ti se va “canta o placa de la capat … iarasi si iarasi”, eventual ti se va zice ca esti un “dobitoc care nu intelege”.

Daca stai si te gandesti, cine sunt astia care ne tot judeca? … oare nu sunt ei niste dobitoci, doar ca lipsiti doar de bunul simt, pentru ca de inteligenta nu duc lipsa.

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Prostia cu vizele

Prostia cu vizele pentru studenţii basarabeni şi vama dintre România şi Republica Moldova poate nu este prea bine cunoscută, dar există deja de multă vreme. Astăzi o să mă rezum doar la una dintre ele şi anume prostia cu vizele acordate studenţilor.

Pentru puţină lume e cunoscut faptul că viza de şedere în România la majoritatea studenţilor basarabeni expira pe 31 Octombrie şi pentru a o redeschide, dacă schimbi o facultate, este necesar avizul de studiu de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Cu acel aviz de la minister trebuie să pleci in Republica Moldova (din nou) şi la Consulatul României din Chişinău, la o coadă infernală, trebuie să-ţi  deschizi viza de şedere pe teritoriul României pe perioada anului următor.

Prostia cu vizele

Vizele pentru studenţii basarabeni

Cu toate că pare stupid, dar nu e cea mai mare prostie. Prostia cea mai mare este ca deşi la mulţi studenţi care demult ar fi trebuit să înveţe, începând cu 1 Octombrie şi la care expiră vizele de şedere în România încă nu au primit nici astăzi un răspuns de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, cu indicaţia de a se adresa peste încă două săptămâni ca să verifice rezultatul. Este o stupizenie mare de tot să ridici un aviz de studiu după 2 săptămâni de la expirarea vizei de şedere (nici nu mai poţi fi în ţară) şi capac la toate pe la mijlocul anului şcolar.

Mai pe scurt Ministerul Educaţiei şi Cercetării susţine învăţătura, la nivel internaţional, sub forma unei bătăi de joc şi nerespectarea unor drepturi banale ale oricărei fiinţe umane, dreptul la a învăţa.

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Prostia pe Google

Îmi aduc aminte acum vreo 7 ani când cineva mi-a spus de Google. Pe atunci lucram consultant software la o companie mare de IT din România. Am încercat câteva căutări şi găseam aproape exact ce căutam. Recunosc că am fost foarte încântat, informaţii precise şi la subiect. Google pe atunci era pentru fondatorii lui o joacă, vroiau să creeze ceva util şi interesant. Erau mai mulţi care au pornit odată cu ei, nu au fost primii, dar cumva ei au reuşit să se apropie mai mult de inimile noastre în timpurile alea. Dar ca orice lucru bun, are şi o continuare nu chiar bună, Google a devenit o corporaţie şi orice corporaţie are nevoie să se orienteze spre partea financiară. Google nu este cunoscut doar prin rezultatele lui, dar şi prin miliardele de dolari pe care le produce.

Şi anume, din motorul de căutare care prezenta rezultate din punct de vedere calitativ, a început să prezinte rezultate din punct de vedere cantitativ. Mai pe scurt, a început să devină un motor de căutare al firmelor mari şi al corporaţiilor, decât al tuturor, un motor al firmelor care pot crea site-uri mari, bine promovate şi au resurse nelimitate.

Ar putea exista şi diverse acorduri cu unele firme mai mari pentru poziţionarea în lista cu rezultate, dar nu am destule informaţii pentru a susţine acest lucru şi Google neagă că ar exista aşa ceva, deci o să mergem pe ideea că nu există.

Un lucru pe care îl facem fără să ne dăm seama este crearea unui monopol în domeniul motoarelor de căutare şi s-ar putea să ne coste în viitor lucrul ăsta. Orice principiu economic sănătos spune că monopolul nu este bun pentru client, deci să nu ne săpăm singuri groapa.

Încă un aspect al rezultatelor la motoarele de căutare şi acum o să mă refer la toate motoarele de căutare, este că sunt “ne-inteligente” şi pot fi “influenţate”, adică ceea ce găseşti nu înseamnă că este ceea ce vrei, dar e ceea ce din punct de vedere al unei formule arată mai bine pentru acel motor de căutare. Fiind vorba de o formulă, deci poate fi influenţată.

O să închei acest articol mai mult cu o întrebare: De unde ştii că ceea ce ai găsit este ceea ce ai căutat şi nu este doar o banală influenţare a motorului de căutare?

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Slogan bine plasat

Nimic nu se compară cu un slogan bine plasat şi la subiect.

Slogan bine plasat

Slogan cu target

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Ultima ştire din Irak

Ultima ştire din Irak:

كننا عرون متحيل فياللّد ، والملة ، واجليل هنا .. على دوركم ، باقون كالدار وفي حلوقكم ، كطعة الزجاج ، كلصبّار وفي عيونكم ، زبعة ن نار.. هنا .. لى صوركم ، باون كالدار جوع .. نعى .. نتحى .. ننشد الشعار ونملأ اشوارع الضاب بالظاهرات ونملأ السجون كبرياء وننع الطفال .. جيلاً ائراً .. راء جل كأنّا شرون مسحيل في اللّد ، وارملة ، واجليل.

Vă las pe voi să traduceţi.

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie