Apartament in bloc nou

Cine nu si-ar dori un apartament intr-un bloc nou? Este suficient sa intri pe unul dintre site-urile complexelor rezidentiale si vei gasi acolo cea mai variata gama de apartamente, de la cele mai functionale pana la cele mai luxoase, amplasate in cele mai frumoase locuri si cu cele mai multe facilitati.

Camere spatioase si luminoase, magazine, sali de fitness, gradinite pentru copii, piscine, etc. sunt doar cateva dintre facilitatile pe care le puteti gasi acolo. Pare sa fie totul perfect in a achizitiona un apartamentr intr-un bloc nou … dar nu este chiar asa (sau cel putin nu in toate cazurile).

Proiectarea si designul sunt la cele mai inalte nivele, dar cu implementarea si punerea in practica la noi treaba sta mai prost. Este suficient sa intri pe oricare forum si sa cauti pareri despre aceste blocuri de locuinte, ca sa ti se taie pofta de un astfel de apartament, sau cel putin sa te puna pe ganduri …. pe ce arunc eu banii?

Printre cele mai dese probleme identificate pana acum la care trebuie sa fie atent orice viitor proprietar de apartament intr-un bloc nou sunt:

  • Executare proasta a lucrarilor
  • Materiale de proasta calitate
  • Pereti subtiri, incat sa-ti auzi vecinul
  • Tevi de apa care se pot sparge oricand si va pot transforma mobila preferata in lemne pentru foc
  • Probleme cu gunoiul si canalizatia
  • Costuri mari la intretinere
  • Taxe ascunse (fonduri de rulment, fonduri de reparatii, etc.)
  • Pentru cei care au platit bani inca din etapa de constructie a apartamentului, sa verifice daca li s-a livrat ceea ce au platit in contract.
  • Soareci
  • Gandaci

Este foarte important ca la achizitionarea apartamentului, lucrarile de constructie ale colmplexului rezidential sa fie terminate, deoarece unii dezvoltatori mai practica metoda de a transfera o parte din costurile de dezvoltare iarasi pe proprietar. Daca un complex rezidential nu are lucrarile terminate, este foarte probabil ca in urmatorii ani, noul proprietar sa mai plateasca sub forma de fonduri de reparatie si fonduri de rulment dezvoltarea in continuare a complexului rezidential, chiar si daca a achizitionat in totalitate apartamentul.

O alta problema, care poate fi intampinata in unele cazuri, sunt blocurile noi de locuinte construite pe persoane fizice. Deoarece calitatea constructiilor pe la noi este relativ slaba, cand proprietarul achizitioneaza un apartament de la o persoana fizica, exista riscul ca in cazul in care are anumite probleme cu blocul de locuinte sau apartamentul respectiv sa nu aiba de la cine recupera banii.

O alta problema pe care viitorii proprietari de apartamente in blocuri noi de locuinte o pot avea este ca presedintele asociatiei de locatari a blocului sa nu reprezinte drepturile lor ci pe cele ale dezvoltatorului. Sunt multe cazuri in care presedintele asociatiei de locatari este desemnat de catre dezvoltatorul blocului si poate include la plata intretinerii acele taxe si fonduri neintelese, cote inexplicabile si costuri de intretinere mari. In cazul in care nu puteti avea un raspuns clar din ce costuri este formata plata intretinerii, de obicei este o problema care trebuie studiata.

Un apartament intr-un bloc nou poate fi o alegere foarte buna sau o capcana. Acest lucru depinde de cat de atent ati fost la achizitionarea apartamentului … sau cel putin asa este pe la noi.

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

E timpul sa cumperi!

E timpul sa cumperi!” … un anunt hazliu de altfel, luand in calcul contextul.

E timpul sa cumperi!

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Inchiriere

Nu stiu ce parere aveti voi despre oferta de mai jos, dar din anunt reiese ca este “gata”. Care sare cu oferta?

Inchiriere

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie