Aberatie facebuceana…

Metodele prin care multi isi fac reclama si audienta pe Facebook sunt cateodata cel putin ridicole. O sa luam un text care este folosit pentru a obtine vizibilitate prin Like-urile care se dau.

Fetele noastre au ajuns in finala. LIKE daca si tu crezi ca vor lua AURUL!

Apar cateva intrebari interesante:

  • De ce sa dau LIKE?
  • Conteaza ce cred eu sau performanta fetelor?
  • Like pentru ca-mi place sau pentru ca sunt un “credincios” ( trebuia un buton Beleive ) ?

… concluziile vin de la sine.

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Retea sociala…

O definitie pe scurt a unei retele sociale ar fi “o multime de persoane care sufera de sindromul Share, sindromul Comment si sindromul Like“.

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Maxima contemporanta … cu minciuni

Ultima fraza in domeniul prostiei si minciunilor contemporane identificata pe Internet. Trebuie sa recunoastem ca se poate si in ziua de astazi de emis maxime, trebuie doar ca unele celebritati sa inceapa “sa scrie” si uitati-va ce se primeste:

“Eu va mint, dar in realitate nu sunt asa.”

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Facebook si … fraierii

Deja pe multe site-uri, dai peste invitatii, care de care mai haioase, care te invita sa te alaturi pe “contul lor” de Facebook. Stai si te gandesti, de ce sa se duca utilizatorii pe Facebook, cand pot sa-ti viziteze site-ul tau? Este o intrebare interesanta, dar probabil la care nu a cautat nimeni un raspuns.

Dar sa trecem si peste aceasta intrebare si sa punem o intrebare “comerciala” in special legata de site-urile “comerciale”, care vand produse, servicii, etc. (adica care au un profit). Intrebare este simpla: “De ce fac reclama gratuita la Facebook?”. Incercati unul din voi sa le propuneti un banner gratuit si cel mai probabil nu va vor permite, dar nu si in cazul Facebook. Si ca sa fie si mai hazliu, de ce fac utilizatori pentru Facebook? De ce nu fac pentru ei? Aici probabil iarasi nimeni nu s-a gandit.

Concluzia cu fraierii este simpla si se explica prin alta intrebare … cine face miliardele de dolari?

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Boceala

Boceala publica sau “plansetele publice” au atins probabil cel mai mare prag de utilizare in promovare. Initial simularea acestor fenomene, erau folosite in filme, teatru sau la circ pentru distractie. Acum au o intrebuintare mai larga si o sa le vedeti prin mijloacele media, ca o forma de sensibilizare a clientilor/cumparatorilor/publicului.

Exista si cazuri sincere, de persoane publice, care plang in vazul tuturor, dar acestea probabil sunt cele mai putine, pentru ca este foarte putin probabil, ca o persoana publica sa amestece viata privata cu cea publica (profesionala). Cele mai multe cazuri sunt de tipul “boceala fortata”.

O sa dam si un exemplu de astfel de caz. Recent a fost o conferinta “despre femeile pe web”, unde se prezentau femei de succes, care activeaza in mediul online. La un moment dat s-a prezentat ceva despre Romania, legat de mizeria din tara (ironic) si alte probleme de aceasta natura cu care ne confruntam. La sfarstiul prezentarii, moderatorul, care intamplator “este declarat” si un “om de referinta”, a inceput sa planga de emotii. Chiar si daca parea oarecum regizata faza, inca nu aveai de ce sa te legi, insa dupa felul in care au continuat lucrurile, s-a confirmat “boceala regizata”. In asa-zisa conferinta, au inceput sa apara “persoane de succes”, care povesteau despre “cazuri super-tragice-cu-material-de-plans”, cu voci “pline de mila si compasiune duse la nivel de siropeala” si “texte scrise de telenovela”. Sa nu se inteleaga gresit, trebuie de ajutat oamenii saraci, dar noi vorbim despre altceva aici. Sunt oameni care ajuta de zeci de ori mai mult deca “bocitorii” si nu o sa auziti de ei niciodata.

De ce totusi se face aceasta “boceala”? Pentru ca inca avem oameni sufletisti … si avem foarte multi. Contrar la toate povestile pe care le veti auzi peste tot, suntem o natiune plina de suflet si de oameni inteligenti, frumosi si muncitori. Din pacate unii in frunte cu “bocitorii” vor sa profite de acest lucru si intr-o forma meschina, apeleaza la aceste sentimente ale noastre.

Nici nu stii cum sa-i percepi ca persoane fara scrupule, care vor distruge orice in cale sau bufoni de la circ, care presteaza un rol siropos pentru femeile care au uitat sa se uite la telenovela … oricum ar fi, este trist, pentru ca se transforma tot intr-o telenovela.

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie