Nu poţi să nu observi când te duci la piaţă sau supermarket fructele alea perfecte. Toate sunt mari şi frumoase şi te îndeamnă să le cumperi. Nimic mai perfect pentru o mâncare sănătoasă sau pentru o siluetă de invidiat la femei.
Realitatea este însă mult mai cruntă. Majoritatea produselor pe care le consumăm astăzi, inclusiv produsele sănătoase trec mai mult sau mai puţin printr-un proces de conservare, începând de la banala păstrare la frigider, folosirea de substanţe conservante şi terminând cu cele mai complexe procese de sterilizare.
Pentru a putea fi păstrate mai mult timp, fructele sunt trecute printr-un proces numit ionizare, e un fel de sterilizare al fructelor ca să se păstreze o perioadă lungă de timp.
Un studiu recent a arătat că dacă se consumă fructe sau legume trecute prin acest proces de ionizare, pot produce la femei: celulită şi îmbătrânire. Acele fructe pe care probabil fiecare femeie le cumpără ca să-şi păstreze silueta se dovedesc de fapt a fi alea care o deteriorează.
Şi ca să fie şi mai rău, suplimentar la procesul de ionizare a fructelor mai este şi problema cum sunt crescute aceste fructe, în contextul de creştere a producţiei şi a profitului. Pentru a nu fi afectate de viermi fructele şi legumele se stropesc cu pesticide. Pentru a fi mari şi frumoase, ca să ne atragă, se pun îngrăşăminte cu azot, aşa zişii nitraţi. Aceste substanţe la rândul lor, dacă sunt folosite în exces pot crea probleme la organele interne.
Ca o concluzie tristă la toate cele scrise, în ziua de azi până şi mâncarea sănătoasă a devenit toxică şi dăunătoare. Alegeţi cu grijă produsele pe care doriţi să le cumpăraţi şi iarăşi vă sfătuiesc să nu vă fie teamă sa puneţi toate întrebările care vă interesează înainte de a cumpăra ceva.
Ca un ultim sfat, faceţi ca în bancul cu evreul: mâncaţi mărul cu viermele în el, viermele ştie ce e bun.