Mai multi ecologisti … mai putina padure

Prostie ecologica Trimite prin YM

Stateam in parc zilele si imi aduceam aminte de vremurile cand sadeam copaci la scoala, cand construiam colivii pentru pasari, cand dadeam de mancare la pasari iarna, cand oarecum exista o grija fata de natura si de animale.

Dintr-o data ma pocnise o idee … in ultima vreme am vazut o avalansa de atatia “suporteri pentru natura”, “suporteri de animale”, “organizatii ecologiste”, “organizatii pentru animale”, “organizatii guvernamentale”, “organizatii private”, etc. De la atat “efort” trebuia planeta aceasta sa fie plina de verdeata, copaci si animale, in schimb poluarea e in crestere, alimentatia e mai otravita, incalzirea globala este in crestere, spatiile verzi sunt mai putine, copacii sunt taiati pentru locuri de vile, de saracele pasari si animale mai are grija foarte putina lume, tot mai multe animale sunt pe cale de disparitie … si mai gasiti o multime de astfel de exemple, trebuie doar sa va uitati putin in jurul vostru.

Contrastul dintre numarul mare de “militanti pentru natura” si “efectul insesizabil” impune logic intrebarea: cine sunt acesti “militanti autodeclarati pentru natura si animale”? Pe Internet gasesti tot felul de site-uri comerciale, care afiseaza cate “bannere de suport “, dar am constatat cu parere de rau, ca o buna parte din ei folosesc acest “pont”, ca unealta de marketing si reclama pentru “sensibilizarea” clientilor si/sau vizitatorilor fara a aduce de multe ori vreun aport real la aceste cauze.

Sincer sa fiu, nici macar de marile organizatii ecologice nu sunt multumit, adevarul este ca nu reusesc sa faca acele lucruri pentru care s-au angajat si pentru care sunt sponsorizati. Suntem poluati zilnic cu noxe, pesticide si alte chimicate in agricultura (mai nou statul chiar a aprobat Codex Alimentarius), sunt taiati copacii fara mila in timp ce “lupta pentru o planeta mai curata” ramane doar la nivel de idee si concept, adica doar ceva teoretic fara neaparat un efect real.

Trebuie sa constientizam ca umanitatea, flora si fauna noastra, sunt mai fragile decat par si prin ignoranta si neglijenta noastra zilnica putem ajunge sa pierdem lucruri, care sa nu le mai putem recupera ulterior niciodata.

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Mai citiţi despre prostie...

 • Sugestii pe Google
  Să nu înţelegeţi greşit acest articol, nu este vorba despre deja cunoscutul motor de căutare Google, ci doar despre o situaţie peste care am dat întâmplător şi care mi s-a părut amuzantă. Zilele trecute făceam o
 • Introducere, ce este prostia?
  Dupa cum am scris si in articolul precedent, am lansat un sondaj, in care fiecare sa-si exprime intr-un mod anonim parerea sa despre el insusi si anume daca se considera prost sau nu. Bineinteles ca
 • Dobitoc
  Ca sa intelegem cel mai bine o sa scriem conform DEX ce inseamna DOBITOC – o persoană lipsită de inteligență și de bun-simț. De ce o sa discutam azi despre termenul dobitoc? Este simplu, pentru ca
 • Carnea de pui
  Carnea de pui este considerata un produs dietetic si este asociata cu majoritatea regimurilor de alimentatie care contin cuvantul “sanatos”. Toate acestea ar fi corecte, daca carnea de pui ar fi sanatoasa si nu ar
 • Mimarea orgasmului … pardon, succesului
  Dupa cum spune si titlul, nu este vorba despre ceva de natura sexuala, ci despre ceva de natura comerciala, cu toate ca de multe ori, acestea tind sa aiba in comun unele lucruri. Pentru cei care

despre “Mai multi ecologisti … mai putina padure”

CulmeaProstiei.ro nu răspunde de comentariile publicate la articole. Responsabilitatea pentru fiecare comentariu publicat aparţine autorului comentariului, acord exprimat implicit la publicarea fiecărui mesaj.

 1. 1
  Ovidiu

  Toata povestea asta cu ecologia, rareori are legatura cu natura si animalele. Nici eu nu stiu ce este, dar efortul lor nu se vede.

Scrie o părere

Dacă consideri că ai ceva interesant de spus referitor la tema acestui articol, care să fie util şi pentru ceilalţi, lasă o părere. Atenţie, nu se permit comentarii de tip SPAM, comentarii cu limbaj necorespunzător, comentarii în afara temei articolului sau înjurii la adresa altor persoane.