Boceala

Prostie socială, Prostii comerciale, Prostii online Trimite prin YM

Boceala publica sau “plansetele publice” au atins probabil cel mai mare prag de utilizare in promovare. Initial simularea acestor fenomene, erau folosite in filme, teatru sau la circ pentru distractie. Acum au o intrebuintare mai larga si o sa le vedeti prin mijloacele media, ca o forma de sensibilizare a clientilor/cumparatorilor/publicului.

Exista si cazuri sincere, de persoane publice, care plang in vazul tuturor, dar acestea probabil sunt cele mai putine, pentru ca este foarte putin probabil, ca o persoana publica sa amestece viata privata cu cea publica (profesionala). Cele mai multe cazuri sunt de tipul “boceala fortata”.

O sa dam si un exemplu de astfel de caz. Recent a fost o conferinta “despre femeile pe web”, unde se prezentau femei de succes, care activeaza in mediul online. La un moment dat s-a prezentat ceva despre Romania, legat de mizeria din tara (ironic) si alte probleme de aceasta natura cu care ne confruntam. La sfarstiul prezentarii, moderatorul, care intamplator “este declarat” si un “om de referinta”, a inceput sa planga de emotii. Chiar si daca parea oarecum regizata faza, inca nu aveai de ce sa te legi, insa dupa felul in care au continuat lucrurile, s-a confirmat “boceala regizata”. In asa-zisa conferinta, au inceput sa apara “persoane de succes”, care povesteau despre “cazuri super-tragice-cu-material-de-plans”, cu voci “pline de mila si compasiune duse la nivel de siropeala” si “texte scrise de telenovela”. Sa nu se inteleaga gresit, trebuie de ajutat oamenii saraci, dar noi vorbim despre altceva aici. Sunt oameni care ajuta de zeci de ori mai mult deca “bocitorii” si nu o sa auziti de ei niciodata.

De ce totusi se face aceasta “boceala”? Pentru ca inca avem oameni sufletisti … si avem foarte multi. Contrar la toate povestile pe care le veti auzi peste tot, suntem o natiune plina de suflet si de oameni inteligenti, frumosi si muncitori. Din pacate unii in frunte cu “bocitorii” vor sa profite de acest lucru si intr-o forma meschina, apeleaza la aceste sentimente ale noastre.

Nici nu stii cum sa-i percepi ca persoane fara scrupule, care vor distruge orice in cale sau bufoni de la circ, care presteaza un rol siropos pentru femeile care au uitat sa se uite la telenovela … oricum ar fi, este trist, pentru ca se transforma tot intr-o telenovela.

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Mai citiţi despre prostie...

 • Conferinta, inca o metoda de promovare
  Daca in articolul precedent s-a discutat despre mania tv, acum se va discuta despre alta manie comerciala si anume “conferinta”. De data aceasta, nu este o manie a oamenilor simpli, ci este o manie profesionala.
 • Jocuri pe calculator pentru minori
  Exista o problema, pe care ai impresia ca nimeni nu o observa si despre care nu chiar vorbeste multa lume: jocuri pe calculator cu violente, pe care le joaca minorii. Zilnic auzim stiri despre toate
 • Rezultatele, declaratiile, timpul si realitatea
  Una dintre cele mai cunoscute metode de marketing (sau daca doriti, puteti sa-i spuneti si lauda), care s-a practicat indiferent de regim (feudalism, sclavagism, comunism, capitalism, etc.) a fost si este prezentarea unui anumit public
 • Dansez…din Basarabia
  La un anumit post de televiziune rulează o emisiune despre dans. Fiecare echipă are un scop comun să ajute o persoană cu probleme. Pe lângă o groază de melodii siropoase, plânsete ale unor oameni nevoiaşi,
 • Am depasit 200.000 de vizitatori unici pe zi!
  Va informam cu drag si bucurie ca site-ul CulmeaProstiei.ro, primul si unicul site dedicat intelegerii prostiei atat la oameni cat si la alte vietuitoare de pe Pamant si din spatiu, doar la cativa ani de

Scrie o părere

Dacă consideri că ai ceva interesant de spus referitor la tema acestui articol, care să fie util şi pentru ceilalţi, lasă o părere. Atenţie, nu se permit comentarii de tip SPAM, comentarii cu limbaj necorespunzător, comentarii în afara temei articolului sau înjurii la adresa altor persoane.