“Slabit natural”

Prostie socială, Prostii medicale Trimite prin YM

Peste tot, la vanzatorii de pastile de slabit sau ceaiuri de slabit, o sa gasiti sloganul “slabit natural” sau “slabit naturist“, sau “alege sa slabesti sanatos”, sau orice altceva care are in slogan cuvantul “sanatos” sau “natural”, pentru ca sunt niste cuvinte, care dau bine. Prin utilizarea acestor cuvinte, comerciantii se folosesc de situatia dificila a unor sarace femei, care nu chiar cunosc cu adevarat “substantele active” din acele “medicamente” si apeleaza la acesta metoda de slabit prin diverse pastile, ceaiuri, shake-uri, etc., cu increderea ca este o metoda sanatoasa.

Slabit naturalExista si o problema de fond in toata povestea aceasta. Cel mai grav este faptul ca ne-am obisnuit (sau ne-au obinuit astia cu reclamele) ca “pastilutele” sunt ca “bombonelele”, de diverse culori, “dulci” si “dragalase”. Iai o “pastila” si “totul se rezolva”. Este adevarat si indiscutabil, ca daca nu ar exista medicamentele multe vieti s-ar pierde si nu ar fi posibil de tratat multe boli grave, dar trebuie de stabilit o limita, cand cu adevarat sunt necesare aceste pastile si cand sunt luate “din capriciu” sau “ca asa ti-a spus cineva la televizor”.

O pastila, luata fara o reteta de la un medic specialist, nu este o bomboana si nu este “inerta” la corpul unui om. Dupa ce este luata acea pastila, ea inevitabil va produce o “actiune” in corp, in dependenta de substanta activa din ea, deci va face “ceva”. Acel “ceva” poate sa se intample pe loc sau cel mai des, se poate intampla peste o perioada lunga de timp. Intrebarea este daca doresti sa-ti faci acel “ceva” corpului tau? (o lasam ca tema de casa).

Si acum sa revenim la problema expusa in articol si anume: “pastilele de slabit” si “slabit natural si sanatos”.  Toata treaba cu “slabitul rapid” vine cu un cost, se ingereaza niste substante care nu sunt chiar asa de sanatoase pe cum se “povesteste”. Stiati ca pastilele de slabit au ca substanta activa una sau mai multe din urmatoarele substante (cele mai importante substante):

 • sibutramina (efecte negative: anorexie, anxietate, tahicardie, insomnie, poate provoca infarct, accidente vasculare, etc. Se presupune ca actioneaza asupra creierului similar drogurilor pe baza de amfetamine)
 • clorhidrat de amfepramona (efecte negative: depresie, psihoză, anxietate, dependenţă, insomnie, iritabilitate, cefalee, tulburări de vedere, palpitaţii, tahicardie, hipertensiune, constipaţie, greaţă, modificări de libidou)
 • crom (efecte negative: frisoane, transpiratie rece, confuzie, tahicardie, stare de voma, oboseala, vedere in ceata, schimbare de stare si emotii, etc. )
 • orlistat (efecte negative: diaree)
 • acid linoleic (efecte negative: laxativ)

Secretul “minune” al acestor pastile este faptul ca substantele active fie topesc stratul de grasime, fie inhiba pofta de mancare, fie te fac sa te simti “mai satul”, fie contribuie la eliminarea mai rapida a grasimilor (trebuie sa ai un ‘WC de rezerva’ pe langa tine permanent) sau alte inventii.

Un lucru foarte important de mentionat la aceste pastile de slabit este ca ele elimina efectul si nu cauza, adica vor scadea cateva kilograme, dar este foarte probabil sa le pui la loc dupa ce nu mai iai acele pastile, pentru ca problema este stilul de viata nesanatos a persoanei (sedentarismul, alimentatia incorecta, alimentatia prosta, alimentatia nesanatoasa si alte obiceiuri nesanatoase). Dupa cateva luni te poti trezi ca te-ai ‘intoxicat’ degeaba si esti inapoi la aceeasi greutate.

Pastilele de slabit nu au nimic sanatos in procedeul de slabit, ci sunt niste medicamente, ca oricare altele, pe care le poate prescrie doar un medic si doar in cazurile grave. Si acum o intrebare foarte interesanta si probabil incomoda: Cum pot sa spuna ca este “slabit natural” sau “slabit sanatos”?

Adoptati un stil de viata sanatos si sigur va veti simti mai bine, mai plini de energie, veti economisi o suma de bani si veti trai mai mult Slabit natural !

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostieslabit natural" sau "slabit naturist", sau "alege sa slabesti sanatos", sau orice altceva care are in slogan cuvantul "sanatos" sau "natural", pentru ca sunt niste cuvinte, care dau bine. Prin utilizarea acestor cuvinte, comerciantii se folosesc de situatia dificila a unor sarace femei, care nu chiar cunosc cu adevarat "substantele active" din acele "medicamente" si apeleaza la acesta metoda de slabit prin diverse pastile, ceaiuri, shake-uri, etc., cu increderea ca este o metoda sanatoasa. Exista si o problema de fond in toata povestea aceasta. Cel mai grav este faptul ca ne-am obisnuit (sau ne-au obinuit astia cu reclamele) ca "pastilutele" sunt ca "bombonelele", de diverse culori, "dulci" si "dragalase". Iai o "pastila" si "totul se rezolva". Este adevarat si indiscutabil, ca daca nu ar exista medicamentele multe vieti s-ar pierde si nu ar fi posibil de tratat multe boli grave, dar trebuie de stabilit o limita, cand cu adevarat sunt necesare aceste pastile si cand sunt luate "din capriciu" sau "ca asa ti-a spus cineva la televizor". O pastila, luata fara o reteta de la un medic specialist, nu este o bomboana si nu este "inerta" la corpul unui om. Dupa ce este luata acea pastila, ea inevitabil va produce o "actiune" in corp, in dependenta de substanta activa din ea, deci va face "ceva". Acel "ceva" poate sa se intample pe loc sau cel mai des, se poate intampla peste o perioada lunga de timp. Intrebarea este daca doresti sa-ti faci acel "ceva" corpului tau? (o lasam ca tema de casa).">

Mai citiţi despre prostie...

 • Vreau sa slabesc sanatos
  Nu demult am publicat un articol despre fraza “Vreau sa slabesc”, dar acum este momentul sa atragem atentia si la alta fraza, vehiculata destul de des pe Internet, dar care are multe capcane: ”Vreau sa slabesc
 • Slabit sanatos…
  In ziua de astazi, din pacate ne sunt prezentate foarte multe reclame mincinoase (la care institutiile statului ar trebui sa reactioneaze intr-o anumita forma) despre diverse produse si servicii. Printre domeniile in care exista reclame
 • “Inteligenta prosteasca”
  Nu trebuie sa cautati termenul Inteligenta prosteasca, pentru ca este inventat de noi, ca raspuns la un anumit tip de comportament in societate. Pe parcursul a cativa ani de studiu a prostiei, am ajuns sa
 • Blogerii clovni sau clovneri
  Nu, nu este vorba de toti blogerii si de toata blogosfera din Romania dupa cum multi probabil s-ar aprinde, ci doar despre o mica parte din blogeri, care sustin sus si tare una si fac
 • Suplimente sau … generatia “chimicale”
  Unul dintre cele mai “la moda” ca si multe alte produse “scrise” pe creierele oamenilor de catre mecanismele media sunt suplimentele. Peste tot se spune “ai nevoie de suplimente” pentru ca sa faci muschi, ca

Scrie o părere

Dacă consideri că ai ceva interesant de spus referitor la tema acestui articol, care să fie util şi pentru ceilalţi, lasă o părere. Atenţie, nu se permit comentarii de tip SPAM, comentarii cu limbaj necorespunzător, comentarii în afara temei articolului sau înjurii la adresa altor persoane.