Plata amenzi de circulaţie

Prostii de circulaţie Trimite prin YM

Acest candindat la topul nostru, topul prostiei, a fost un pic mai greu de depistat. Ţin minte că anul trecut, când m-am dus să plătesc impozitul pentru anul precedent, m-am trezit cu câteva amenzi de circulaţie neplătite, fară de care nu puteam să închid anul şi să-mi plătesc impozitul rămas. Am fost puţin surprins de acest lucru ştiind că eram la zi cu amenzile, dar găsindu-mi câteva explicaţii aberante cu camere de supravegheat traficul si sisteme automate de inregistrare amenzi pentru depăşirea vitezei le-am plătit până la urma.

Anul acesta, ca orice cetăţean cu maşină mă duc să plătesc impozitul rămas pe anul trecut şi culmea, iar aceeaşi poveste, mă trezesc ca mai am o amendă de plătit. Problema este că de data aceasta ştiam sigur că am plătit-o în termen de 48 de ore. O vizită la administraţia financiară de sector speram să-mi lămurească problema şi mi-a lămurit-o: amenzile plătite la CEC nu sunt procesate automat de către poliţia română!

Ca într-un deja-vu mi-am adus aminte de anul trecut şi despre amenzile fantomă care le-am plătit de două ori. Întrebarea este, cum statul permite aşa ceva, este practic o ţeapă, de ce se permite plata amenzilor la o instituţie unde nu se ţine cont de ele? Cum se justifică intrarea acelor bani în cont?

Bineînţeles că persoana de la administraţia financiară s-a oferit să-mi anuleze restanţa la acea amendă, dacă prezint chitanţa care dovedeşte plata, problema este cine păstrează chitanţele jumate de an.

Există totuşi o soluţie la această problemă, cu doua condiţii care vă pot solicita puţin memoria: să ştiţi care din amenzi sigur le-aţi plătit şi să mai ţineţi minte la ce sucursală CEC aţi plătit acea amendă. La CEC depuneţi o cerere de eliberare duplicat la chitanţă şi în decursul a maximum o lună puteţi obţine acel duplicat de chitanţă cu care vă puteţi duce la administraţia financiară să anulaţi restanţa la acea amendă.

Dacă tot trebuie să-mi duc contabilitatea amenzilor, să păstrez chitanţele, să ţin minte sucursalele CEC, care este rostul sistemelor informatice care sunt achiziţionate pe bani grei de către stat?

Atenţie! Amenzile de circulaţie plătite la CEC nu sunt procesate automat de poliţia română, la plata unei amenzi de circulaţie trimiteţi o copie la secţia de poliţie care a emis procesul verbal (iar o solicitare de memorie). Nu aruncaţi chitanţele până la confirmarea plăţii amenzilor!

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Mai citiţi despre prostie...

 • Tâmpenia de la vama cu Republica Moldova
  Una din marile prostii (nu mă avânt să zic corupţie că ar trebui să depun dovezi în sensul acesta) care se întâmplă este la trecerea punctului de frontieră cu Republica Moldova, o prostie aşa de
 • Trecerea la calea ferată
  Deja nu sunt o raritate cazurile când cineva trece pe la calea ferată indiferent de acele semnale vizuale şi acustice. Această situaţie a început să devină un candidat important la culmea prostiei. Semnele de circulaţie
 • Blonde in sifonier
  Ce este scheletul unei blonde intr-un sifonier??? Castigatoarea campionatului de-a v-ati ascunselea de anul trecut….
 • Emisiunile de ‘ghicit’ sau ‘premiat’ la TV
  Este imposibil să treci cu vederea peste o escrocherie care rulează sub forma unor emisiuni după ora 00:00 la unele posturi de televiziune şi anume diverse emisiuni astrologice, care iţi ghicesc viitorul, trecutul, prezentul şi
 • Rezultatele, declaratiile, timpul si realitatea
  Una dintre cele mai cunoscute metode de marketing (sau daca doriti, puteti sa-i spuneti si lauda), care s-a practicat indiferent de regim (feudalism, sclavagism, comunism, capitalism, etc.) a fost si este prezentarea unui anumit public

despre “Plata amenzi de circulaţie”

CulmeaProstiei.ro nu răspunde de comentariile publicate la articole. Responsabilitatea pentru fiecare comentariu publicat aparţine autorului comentariului, acord exprimat implicit la publicarea fiecărui mesaj.

Pagini: [3] 2 1 » Toate părerile

 1. 23
  mihai

  Multumesc maine la prima ora o sa ma duc sper sa rezolv ceva. ozi buna

 2. 22
  Culmea

  @mihai Este un articol de cativa ani, dar se pare ca problema inca mai exista. Cel mai probabil ai platit amenzile la CEC. Trebuie sa te duci la CEC, sucursala unde ai platit amenda/amenzile si sa le ceri copii de pe chitante. Te vor intreba ziua in care ai platit amenda/amenzile. Vei plati o taxa si in maxim o luna vei avea copiile dupa chitante (cel putin asa era la data cand a fost scris acest articol).

 3. 21
  mihai

  Am si eu o problema in legatura cu amenzile, daca ma poate ajuta cineva:
  – am fost azi la finante si mi s-a comunicat ca am amenzi in valoare de 14 mil, amenzi care au fost platite dar nu mai am chitantele, intrebarea e cum as putea sa fac rost de chitante din moment ce stiu unde le-am platit??? Multumesc anticipat

Pagini: [3] 2 1 » Toate părerile

Scrie o părere

Dacă consideri că ai ceva interesant de spus referitor la tema acestui articol, care să fie util şi pentru ceilalţi, lasă o părere. Atenţie, nu se permit comentarii de tip SPAM, comentarii cu limbaj necorespunzător, comentarii în afara temei articolului sau înjurii la adresa altor persoane.