Horoscop

Prostie socială, Prostii comerciale Trimite prin YM

Horoscop, este interpretarea unei harti astrologice a cerului in dependenta de tipmul si locul de nastere a unei persoane. In baza acestei harti si a datei de nastere, un astrolog, adica o persoana specializata in citirea si interpretatea unei asfel de harti, poate ‘spune’ lucruri atat despre trecutul tau, cat si despre viitorul tau.

Horoscopul, o stiinta sau nu?

HoroscopSuna bine si frumos pana aici si da impresia de stiinta, datorita faptului ca se folosesc cuvinte cum ar fi:  harta, astrolog, astrologie, cer, astre, data nasterii, locul nasterii, etc. Dar totusi apare intrebarea (care este si normal sa apara): cat de adevarate sunt aceste ‘preziceri’/'interpretari’? Sunt aceste ‘preziceri’/'interpretari’ corecte sau doar coincidente pe care le cautam si le asteptam atunci cand citim un horoscop sau ne ducem in vizita la un astrolog. Avem tendinta sa vedem doar unele coincidente a unor texte general valabile cu intamplarile din viata noastra si facem abstractie de restul lucrurilor ‘interpretate’, care pot fi in majoritate incorecte?

Raspunsul la intrebare este complicat de dat, prin simplu fapt ca stim inca prea putine atat despre univers, cat si despre natura umana. Nu sunt rare cazurile cand teorii imposibile au devenit posibile si invers, teorii adevarate s-au dovedit a fi incorecte. Ramane la latitudinea fiecaruia daca crede in horoscop sau nu, dar fiind o stiinta nedemonstrata si mai abstracta, iar noi traind intr-o lume mai reala, o abordare de tipul “forma de distractie”, pare a fi mult mai recomandata.

Horoscopul, adevarat sau nu?

Prin definitie, prezentarea horoscopului este o stiinta inexacta, dar mai sunt si alti factori, care contribuie la faptul daca un horoscop este adevarat sau nu. Foarte important este cine ‘prezice’/'interpreteaza’ horoscopul:

 • Astrolog specializat (poate interpreta corect o harta astrologica)
 • Astrolog amator (este predispus greselilor de interpretare harta astrologica)
 • In scop de distractie (nu neaparat prezinta un horoscop autentic sau interpretat)

Prin categoria “In scop de distractie” se inteleg interpretarile, care nu sunt neaparat “adevarate”. Aveam un coleg, care lucra la un ziar si imi povestea cum era prezentat horoscopul la ei. Aveau un set de mai multe texte pentru fiecare zodie si zilnic alegeau aleator unul din ele.

Ca o concluzie finala, un horoscop, poate fi o sursa foarte buna de distractie, dar totusi trebuie tratat cu reticienta, pentru ca este mai bine sa simti ca tu decizi in viata ta, decat sa simti ca viata ta decide pentru tine.

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Mai citiţi despre prostie...

 • Mania TV
  Poate unul din cele mai mari si mai interesante fenomene, a fost si este transformarea “cutiei” pe care o cunoasteti sub denumirea de TV, dintr-o forma de distractie intr-un obiect de cult, care se manifesta
 • Interesant: Ziarul, articolele, reclama si cenzura
  O sa discutam despre ceva foarte interesant, care ne-a atras atentia intamplator si a confirmat o teorie mai veche si anume, o parte din articolele publicate in unele ziare sunt reclame platite in scop de
 • Mimarea orgasmului … pardon, succesului
  Dupa cum spune si titlul, nu este vorba despre ceva de natura sexuala, ci despre ceva de natura comerciala, cu toate ca de multe ori, acestea tind sa aiba in comun unele lucruri. Pentru cei care
 • Stiinta necesita sacrificii … si noroc
  Stiinta necesita sacrificii … si foarte mult noroc. Este incredibil cum pilotul de test este lovit de elicea helicopterului experimental si totusi reuseste sa supravetuiasca, fracturandu-si doar cateva coaste.
 • Articole despre Facebook
  Probabil fiecare dintre voi a reusit sa observe “marea febra” Facebook. Aceasta “revelatie” este prezentata in cele mai frumoase cuvinte si ovationata peste tot. Si cand toate lucrurile sunt prea frumoase, trebuie sa fie si

despre “Horoscop”

CulmeaProstiei.ro nu răspunde de comentariile publicate la articole. Responsabilitatea pentru fiecare comentariu publicat aparţine autorului comentariului, acord exprimat implicit la publicarea fiecărui mesaj.

 1. 1
  moraes87

  Nu am pomenit aiureala mai mare ca horoscopul :)

Scrie o părere

Dacă consideri că ai ceva interesant de spus referitor la tema acestui articol, care să fie util şi pentru ceilalţi, lasă o părere. Atenţie, nu se permit comentarii de tip SPAM, comentarii cu limbaj necorespunzător, comentarii în afara temei articolului sau înjurii la adresa altor persoane.