Mania TV

Prostie socială Trimite prin YM

Poate unul din cele mai mari si mai interesante fenomene, a fost si este transformarea “cutiei” pe care o cunoasteti sub denumirea de TV, dintr-o forma de distractie intr-un obiect de cult, care se manifesta printr-un sentiment exagerat de veneratie, adoratie, admiratie, etc.

Conform DEX, mania este: 1) Stare patologică caracterizată prin diverse tulburări mintale (exaltare euforică, instabilitate, incoerență de idei și de activitate motrice). 2) Tulburare a spiritului, manifestată prin prezența unei idei fixe. 3) Obișnuință exagerată și obsedantă; purtare ciudată.

La capitolul manie, exista o afirmatie foarte interesanta, asupra careia merita putin de atras atentia si anume: “Am vazut la TV”. O sa enumeram cateva fraze folosind aceasta afirmatie: “Ala este super-tare, am vazut eu la TV” sau “Ala este super-nasol, am vazut la TV”, etc.

De ce ar trebui totusi sa atragem atentia la aceasta afirmatie? De ce neaparat a devenit o manie? Pai, dupa cum spuneau si strabunii nostri “Ce e mult … strica”. Traim in capitalism si trebuie sa recunoastem ca pana la urma, o televiziune este o afacere, ca oricare alta si trebuie sa faca profit. De obicei, acel profit se face din promovare unor produse, servicii sau persoane, sub forma de reclame, emisiuni specializate, etc.

Ideea la care totusi se poate ajunge este ca foarte usor se poate crea o confuzie intre “lucrurile” promovate si “lucrurile” reale. De exemplu apare o intrebare interesanta “de unde stiu eu, ca ala este pe bune super-tare si nu este doar o promovare” sau “de unde stiu eu, ca ala pe bune este super-nasol si nu se doreste doar a face un lucru rau cuiva”. Trebuie sa recunoastem, ca in momentul acesta, lucrurile incep sa fie mult mai complicate.

Acum totusi nu trebuie sa intelegem ca televiziunea este neaparat un lucru rau. Este o sursa de a te face sa te simti bine, poti vedea filme, poti asculta muzica, etc… dar ca orice lucru, nu trebuie consumat in exces si trebuie inteles corespunzator.

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Mai citiţi despre prostie...

 • Gaina si biliardul
  O gaina care a gasit o metoda interesanta de a juca biliard … totusi trebuie sa recunoastem ca are un ou extrem de tare .
 • Autolauda nejustificata
  Autolauda nejustificata, este fenomenul, folosit foarte des de altfel, prin care ‘cineva’ (sau prietenii/partenerii lui) se declara sau isi asuma o anumita pozitie pe care nu o merita. Cel mai vizibil o sa intalniti acest
 • Vreau sa slabesc sanatos
  Nu demult am publicat un articol despre fraza “Vreau sa slabesc”, dar acum este momentul sa atragem atentia si la alta fraza, vehiculata destul de des pe Internet, dar care are multe capcane: ”Vreau sa slabesc
 • Team building
  Stăteam şi mă gândeam: ce este team building-ul ăsta? Varianta oficială este o activitate recreaţională în cadrul companiei în scopul de a se înţelege mai bine la locul de muncă şi de a arăta ce loc
 • Sonorul la reclamele TV
  Să fie vreo noua ‘tehnologie’ de marketing, sau nu stiu ce, dar nu reuşesc să ţin pasul (urechile) cu sonorul la TV la un anumit post de televiziune. Când merge o emisiune sau un film,

Scrie o părere

Dacă consideri că ai ceva interesant de spus referitor la tema acestui articol, care să fie util şi pentru ceilalţi, lasă o părere. Atenţie, nu se permit comentarii de tip SPAM, comentarii cu limbaj necorespunzător, comentarii în afara temei articolului sau înjurii la adresa altor persoane.