Telefon mobil scump

Prostii comerciale Trimite prin YM

Inevitabil trebuia sa ajungem si la problema telefonului mobil scump: necesitate, prostie, snobism sau combinatii intre cele mentionate?

Ne propunem sa analizam “la rece” aceasta problema, nu sa ne ghidam dupa diverse articole sau pareri auzite nu stiu pe unde, deoarece de multe ori acele idei pot fi doar o reclama si sa nu reprezinte neaparat o realitate. O sa vezi in multe bloguri articole, mai mult sau mai putin platite, cu indivizi ca tine, care poseda sau “au pus mana” pe acel tip de telefon si care oarecum se joaca cu tine si te fac invidios ca nu poti sa-ti permiti si tu unul. De multe ori acele telefoane, au o serie de functionalitati, de care probabil nici nu stiai sau de care probabil nu o sa ai nevoie niciodata, dar care par atat de high-tech si tentante pentru tine.

Ca sa nu existe neintelegeri, prin telefon mobil o sa intelegem atat telefoanele mobile “obisnuite” cat si celte de tip “SmartPhone”.

Ca sa fie si mai clara ideea, trebuie de concretizat ca, in continuare prin “telefon mobil scump” o sa ne referim la telefoanele, care costa mai mult de cateva sute de euro. Este posibil, ca fanii tehnologiei sa afirme faptul ca tehnologia costa scump, dar noi o sa ne referim la alt aspect si anume, daca cu adevarat avem nevoie de “acea tehnologie” intr-un telefon mobil (de asemenea trebuie de luat in calcul si cazurile in care unele telefoane sunt vandute la preturi foarte mari si nejustificate).

Pentru ca sa fie un articol si mai deschis, o sa descriem pe rand motivele principale pentru care cineva ar cumpara un telefon mobil scump si fiecare va decide pentru el ce este bine si ce nu.

Necesitate. A achizitiona un astfel de telefon din necesitate, inseamna ca intr-un fel sau altul sa ai nevoie de acele functionalitati, in asa fel incat, intr-o anumita perioada de timp, oarecum sa-ti recuperezi intr-o forma identificabila investitia. Un astfel de loc poate fi un anumit mediu de afaceri, unde este nevoie de metode avansate de comunicare si/sau facilitatile avansate ale unui astfel de telefon.

Prostie. Ai aruncat o suma mare de bani pe un astfel de telefon doar pentru ca ai vazut sau auzit pe undeva ca este “cool”, dar in realitate nu stii exact la ce foloseste, ce functionalitati are si mai mult te ghidezi dupa un “nume”.

Snobism. Cel mai pe scurt s-ar explica “un telefon pentru spart in figuri”, unde de multe ori functionalitatile prezente pe acel telefon nu au o importanta mare si de multe ori nici nu sunt folosite. O explicatie mai pe lung, ar fi un telefon achizitionat, ca sa diferentieze proprietarul de ceilalti din jur (in cazul in care ceilalti din jurul tau te apreciaza dupa astfel de obiecte). Trebuie totusi sa recunoastem, ca sunt si alte metode prin care o persoana se poate diferentia intr-un mod pozitiv de ceilalti din jurul lui (in cazul in care doreste acest lucru).

Combinatii intre cele de mai sus. Bineinteles, pot fi si combinatii intre “motivele” de mai sus, dar totusi ar trebui sa primeze necesitatea, deoarece e oarecum aberant sa ai un telefon scump, la care sa se auda prost sonorul sau sa se restarteze soft-ul in momentele cele mai importante ale discutiei. Daca vrei sa achizitionezi un telefon doar pentru faptul ca stie sa redea MP3, poti achizitiona un player mp3, s-ar putea sa fie mult mai performant.

Ce inseamna totusi un telefon mobil scump? Un telefon mobil scump este acel telefon, al carui cost este proportional sau mai mare decat veniturile tale lunare. Bineinteles ca, pentru un milionar, un telefon de cateva sute de euro, nu poate parea scump, dar si pentru ei s-au “inventat” telefoane de cateva zeci de mii de euro, care pentru un om simplu pot parea un non-sens.

Stai si te gandesti … un telefon, nu trebuia sa fie un mijloc simplu si eficient de comunicare?

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Mai citiţi despre prostie...

 • Ce poti face daca ti se fura mobilul?
  Stiati ca operatorul de telefonie mobila poate bloca un telefon din centrala, daca le furnizati seria telefonului mobil (este similar cu seria unica de caroserie la o masina)? Acest numar de serie este o valoare compusa
 • Abonamentul pentru telefon mobil
  Abonamentul la telefon se poate dovedi a fi o mare prostie, daca nu este corect ales din punct de vedere costuri financiare si clauze de reziliere contract. Despre cat de sanatoase sunt telefoanele mobile, au fost
 • Suplimente sau … generatia “chimicale”
  Unul dintre cele mai “la moda” ca si multe alte produse “scrise” pe creierele oamenilor de catre mecanismele media sunt suplimentele. Peste tot se spune “ai nevoie de suplimente” pentru ca sa faci muschi, ca
 • Credite la banca
  Care din voi in ultima vreme ati auzit sa fi acordat cuiva vreo banca credit? Si nu terbuie neaparat sa va uitati la televizor sau in ziare, au si ei problemele lor, dar trebuie sa
 • Cum deschizi masina cu telefonul mobil
  Daca ti-ai inchis cheile in masina si nu ai la indemana cheile de rezerva, se pare ca exista o solutie! Suna pe cei de acasa (sau alt loc unde ai pastrate cheile de rezerva) si

Scrie o părere

Dacă consideri că ai ceva interesant de spus referitor la tema acestui articol, care să fie util şi pentru ceilalţi, lasă o părere. Atenţie, nu se permit comentarii de tip SPAM, comentarii cu limbaj necorespunzător, comentarii în afara temei articolului sau înjurii la adresa altor persoane.