Eu, prajitura si familia

Prostia în alimentaţie Trimite prin YM

Probabil multi dintre noi suntem tentati cu prajituri de tot felul, care se vand, aranjate frumos pe rafturi, la supermarket. Sunt asa mici si dragalase sau mari si colorate, cu ambalaje lucioase, mesaje care te indeamna sa le cumperi si desene care iti fac pofta. Si pofta nu se opreste aici, ci te indeamna sa cumperi ceva gustos si dulce pentru copilul tau sau de ce nu sa-i duci ceva bun si sotiei tale … o bucurie pentru ochi, urechi, limba si suflet.

Dar aceasta bucurie poate fi distrusa instantaneu, doar daca te paste norocul sa incerci sa citesti ambalajul si sa te uiti la compozitia acestor prajituri. Poti ajunge sa constati, ca in afara de faina, zahar si inca vreo doua cuvinte, din celelalte cateva zeci de substane, nu reusesti sa pronunti nici jumate, dar sa le mai intelegi. Stai si te intrebi, cum naiba o prajitura banala poate avea atatea chimicate in ea? Si nu doar te intrebi, dar incepi sa cauti prin lista de ingrediete … Oare are faina? I-au pus oare cacao adevarata? Are zahar sau nus’ ce alt indulcitor?

Mai citesti de vreo cateva ori eticheta aia si simti ca stomacul incepe sa transmita cateva semnale creierului amortit … “oare ce mi-ai dat frate sa diger aici? … stai sa vezi ce zice nenea ficat cand va ajunge sa le proceseze”. Dupa care te uiti la copilul tau si iarasi ideile incep sa-ti solicite neuronii … “asta micu va manca toata viata din astea? … oare aceste chimicate sunt bune pentru un copil ca el?”.

La un moment dat simti ca vine un miros placut din bucatarie si te loveste alt gand napraznic … “oare acele chimicate s-au dus direct in viitoarea celulita a sotiei mele? … oare ridurile de unde apar inainte de timp?” si uite asa constati, ca doar citind o eticheta, pe care puteai s-o arunci la gunoi de altfel, incepi sa fii filosof, incepi sa gandesi, incepi sa-ti pui probleme si incepi sa constati ca acele substrante te vaneaza in orice ambalaj l-ai putea deschide. Si fiind filosof asa, incepi sa-ti mai pui o intrebare … “oare cum reusea bunica sa faca prajitura ei gustoasa doar cu cateva ingrediente de la tara?”

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostie

Mai citiţi despre prostie...

 • Dobitoc
  Ca sa intelegem cel mai bine o sa scriem conform DEX ce inseamna DOBITOC – o persoană lipsită de inteligență și de bun-simț. De ce o sa discutam azi despre termenul dobitoc? Este simplu, pentru ca
 • Mancare pentru pisici
  A mai aparut o stire azi, nu neaparat unicul caz, dar poate cazul, care in sfarsit a reusit cumva, printr-un accident (mediatic) sa iasa la suprafata: “S-a nascut un pisoi cu doua capete”. Primul lucru
 • Pentru ala cu SPAM-ul “Loturi de teren la mare”
  De vreo luna, cel putin, tot primesc in cel mai “insistent” mod tone de mesaje e-mail cu “Loturi de teren la mare“. Daca e s-o abordez “romaneste” si sa merg pe ideea ca “mici abateri
 • “Slabit natural”
  Peste tot, la vanzatorii de pastile de slabit sau ceaiuri de slabit, o sa gasiti sloganul “slabit natural” sau “slabit naturist“, sau “alege sa slabesti sanatos”, sau orice altceva care are in slogan cuvantul “sanatos”
 • Ochelari de noapte
  Probabil ca va intrebati deja: “ce mai sunt oare si ochelarii astia de noapte?” Nu aveati de unde sa auziti termenul, pentru ca este un termen “new&hot&bla…bla…bla”, faurit direct in “focurile culmii prostiei” (a sunat

Scrie o părere

Dacă consideri că ai ceva interesant de spus referitor la tema acestui articol, care să fie util şi pentru ceilalţi, lasă o părere. Atenţie, nu se permit comentarii de tip SPAM, comentarii cu limbaj necorespunzător, comentarii în afara temei articolului sau înjurii la adresa altor persoane.