Cumparare colectiva sau … in grup

Prostii comerciale Trimite prin YM

Odata cu evolutia societatii noastre (nu o sa concretizam si in ce directie), tot mai multe (si diverse) lucruri au inceput sa se faca in grup.

Inca din timpul omului preistoric exista turma umana, sau mai bine spus, un grup de oameni preistorici. Acest fenomen de asemenea putea fi observat si in socialism: in CAP, colhoz, cooperativa sau intreprindere de stat se muncea in grup.

Acest lucru se pastreaza si in ziua de azi. In grupuri au inceput se se stranga tipii de la scara blocului, in grupuri au inceput sa se stranga companii, in grupuri au inceput sa se faca manifestatii, in grupuri au inceput sa se asocieze infractorii, in grupuri au inceput sa se faca chiar si sex.

Si pentru a pastra “moda grupului”, in grup a inceput sa se cumpere. In Internetul romanesc a aparut (s-a creat, a fost adusa) o noua febra de criza si anume cumparaturile colective – diverse site-uri care vand unui grup de persoane lucruri foarte ieftine. Aceste site-uri au inceput sa apara ca ciupercile de dupa ploaie.

In fiecare saptamana mai apare cate un site de cumparare colectiva, care incearca sa atraga oameni cu probleme financiare si vanatori de chilipiruri. S-au creat multe site-uri de acest gen, incat situatia in care s-a ajuns suna ca intr-o reclama mai veche “mama o face, tata o face … hai s-o facem si noi”.

Criza nu a lovit financiar doar clientii, ci a lovit dur si companiile. Daca este sa ne uitam la cateva site-uri de acest tip, vom remarca usor ca toate, cu exceptia culorilor, arata la fel. Cine a copiat de la cine nu mai stie nimeni, pentru ca probabil toti au copiat din alta parte. Copiatul este o “moda curenta” si toti indiferent de dimensiunea afacerii, o practica. Nu este neaparat ceva nou, copiatul si furtul sunt inradacinate bine in “cultura” noastra de afacere, dar parca in momentele de criza, sub presiunea banilor, lucrurile s-au inrautatit si mai tare si disperarea poate fi observata mai mult ca oricand.

Fiind multe site-uri de cumparare colectiva, concurenta este acerba si toti recurg la toate metodele pentru a iesi cumva in fata celuilalt: reduceri 99%, mesaje SPAM, articole prin bloguri si site-uri, “inspirare” unii de la altii, lovituri sub centura … intr-un cuvant, afaceri pe masura crizei financiare.

… probabil intre timp ce s-a scris acest articol, a mai aparut inca un site de cumparare colectiva … afaceri pe masura vremurilor.

Voteaza -1 in top prostieVoteaza +1 in top prostiefebra de criza si anume cumparaturile colective - diverse site-uri care vand unui grup de persoane lucruri foarte ieftine. Aceste site-uri au inceput sa apara ca ciupercile de dupa ploaie...">

Mai citiţi despre prostie...

 • Site-uri de retete
  Fara indoiala, traim in epoca (Internetului) site-urilor de retete. Toti, pornind cu cei mai mari si pana la cei mai mici, care au prins o carte de retete in mana, peste noapte au ajuns “bucatari”
 • Reclama pe site-uri
  Nu rareori sunt cazurile când la vizitarea unor site-uri web vi se arată tot felul de banere cu reclamă pe ele, colorate, frumoase şi animate, pline de mesaje de genul ‘Veniţi la noi’ sau ‘Cumpăraţi
 • Site de 500.000.000 euro!
  Multe prostii mi-a fost dat sa vad si multe hotii pe fata, dar una ca aceasta chiar nu am mai vazut. Se pare ca guvernarea curenta, doreste sa intre intr-un top nescris al celor mai
 • Retete pui
  Faceam o cautare pe Google dupa cuvintele “retete de pui” si am gasit o “metoda romaneaca” inteligenta de a optimiza un site pentru motoarele de cautare. Nu metoda in sine este interesanta, deoarece conform discutiei
 • Facebook si … fraierii
  Deja pe multe site-uri, dai peste invitatii, care de care mai haioase, care te invita sa te alaturi pe “contul lor” de Facebook. Stai si te gandesti, de ce sa se duca utilizatorii pe Facebook,

Scrie o părere

Dacă consideri că ai ceva interesant de spus referitor la tema acestui articol, care să fie util şi pentru ceilalţi, lasă o părere. Atenţie, nu se permit comentarii de tip SPAM, comentarii cu limbaj necorespunzător, comentarii în afara temei articolului sau înjurii la adresa altor persoane.